Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 314

datum: 25 oktober 2005

Theater De Flint krijgt een nieuwe trekkenwand

De arbeidsinspectie heeft bepaald dat alle theaters in Nederland op 1 januari 2007 over een trekkenwand moeten beschikken die voldoet aan het gestelde in de Arbowetgeving. De huidige trekkenwand in De Flint voldoet hier niet aan en moet dus worden vervangen. Burgemeester en wethouders stellen hiervoor 2.770.000 euro beschikbaar.

Een trekkenwand is een gecompliceerde hijsinstallatie waaraan decorstukken en licht zijn bevestigd. Dit is nodig omdat decorstukken en licht in de meeste gevallen tijdens de voorstelling van positie veranderen. Nu vinden die wijzigingen in veel gevallen handmatig plaats. Volgens de Arbowetgeving is dit te zwaar voor de medewerkers. Het voordeel van de nieuwe wand is dat de wijzigingen computergestuurd plaatsvinden. Ook kan door het gebruik van computers een grote mate van veiligheid worden bereikt.

Theateradvies BV heeft De Flint en de gemeente geadviseerd bij de opstelling van het technisch programma van eisen en de voorbereiding voor de Europese aanbesteding. In die aanbesteding scoorde Trekwerk BV de economisch meest aantrekkelijke aanbieding. Het bedrag van 2.770.000 euro is bestemd voor bouwkundige werkzaamheden, installatie van de trekkenwand, de kosten van automatisering en de opleiding van de medewerkers die de nieuwe apparatuur gaan bedienen. De oplevering van de nieuwe trekkenwand is gepland in augustus 2006.

Informatie: Petri den Doop, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon 033 469 43 55, e-mail pca.dendoop@amersfoort.nl


---- --