Ingezonden persbericht






Van: Avensus
Onze referentie:
Datum: dinsdag 25 oktober 2005

Zwolle, dinsdag 25 oktober 2005

Avensus maakt nieuwe Partnerships bekend

Zwolle, 25 oktober 2005 - Avensus is Microsoft Gold Partner geworden en is nieuwe partnerships met Aruba Networks, Cyclades en Radware overeengekomen

Microsoft
Met ingang van 1 oktober 2005 heeft Avensus de Gold Partner status van Microsoft verworven. Dankzij de expertise op het gebied van Windows Server 2003 infrastructuren, Exchange 2003 en Sharepoint 2003 plus certificeringen van consultants én de indrukwekkende referenties van Avensus, heeft Microsoft besloten Avensus toe te voegen aan het selecte gezelschap van Gold Partners. Microsoft en Avensus werken nauw samen aan de ontwikkeling van enkele innovatieve concepten op het gebied van Sharepoint en Location Based Services.

Aruba
De derde generatie wireless networks (NGWlan) is geschikt voor spraak en dataverkeer, en is daarbij veilig in gebruik, goed beheersbaar en uitbreidbaar. Aruba Networks is de marktleider op het gebied van deze nieuwe technologie. Marktonderzoekers verwachten een flinke groei van deze nieuwe generatie wireless networks.
Met name vanwege de hoge mate van veiligheid die de nieuwe technologie biedt, maar ook omdat er nu geen noodzaak meer is tot het aanleggen van aparte netwerken voor spraak (dect) en data (wlan).

Aruba heeft Avensus recent aangesteld als strategische partner voor de Nederlandse markt voor de marketing, verkoop, implementatie en services. Aruba en Avensus hebben inmiddels de eerste projecten in Nederland succesvol afgerond. VESTIGINGEN: AMPÈRESTRAAT 15, 8013 PT ZWOLLE · OLOF PALMESTRAAT 6, 2616 LM DELFT

AVENSUS NEDERLAND B.V. STAAT INGESCHREVEN BIJ KVK TE ZWOLLE NR. 05068877

dinsdag 25 oktober 2005

Cyclades
Voor het beheer op afstand, van hardware en software, biedt wereldmarktleider Cyclades geavanceerde technologie voor Out Of Band Management. Deze oplossingen zijn veelal in gebruik bij grote ondernemingen, banken en serviceproviders. Cyclades biedt haar klanten kostenbesparing en continuïteit door inzet van haar producten. Cyclades heeft onlangs Avensus aangesteld als partner voor de marktsegmenten serviceproviders en financiële dienstverlening in Nederland. Avensus richt zich daarbij op de marketing, verkoop, implementatie en services. Het prille partnership heeft reeds geleid tot een aantal spraakmakende implementaties bij grote Nederlandse organisaties.

Radware
Radware is de toonaangevende leveranciers van application delivery solutions voor beschikbaarheid, performance en beveiliging van applicaties. Radware en Avensus kondigen aan hun reeds bestaande projectmatige partnership te formaliseren. De introductie van Radware's nieuwe APSolute Application Delivery strategie was voor beide bedrijven de aanleiding om de relatie te formaliseren en uit te bouwen. Avensus is bij uitstek geschikt als partner voor de Radware oplossingen vanwege de goede marktpositie en ervaring met applicatie ontwikkeling, infrastructuur oplossingen en beveiliging. Avensus en Radware richten zich in het partnership op end-to-end applicatie beschikbaarheid bij grote klanten. Avensus is daarbij verantwoordelijk voor de marketing, verkoop, implementatie en services.

"Onze klanten willen dat medewerkers een hogere productiviteit verkrijgen door gebruik te maken van applicaties," zegt Eric Leblanc, Radware's regional director for Western en Northern Europe. "Grote bedrijven hebben inmiddels ervaren dat meer bandbreedte niet altijd leidt tot meer beschikbaarheid. Wij zijn zeer verheugd met het partnership met Avensus, zij zijn als één van de weinige bedrijven in staat om de problematiek van applicaties, communicatie en beveiliging integraal te vertalen in technische oplossingen die klanten helpen hun productiviteit en beveiliging te verhogen."

"Avensus richt zich enerzijds op de dominante spelers als Microsoft, Citrix, Cisco en Symantec. Certificering op het hoogst mogelijke niveau m.b.t. deze vendors zorgt er voor dat Avensus zich met iedereen in de markt kan meten", zegt Rob van Straten, general manager van Avensus. "Anderzijds zijn er specialisten actief die zich richten op specifieke technieken en oplossingen die onze klanten nodig hebben voor optimale toegang tot applicaties en het waarborgen van veiligheid en continuïteit. Deze `best-of-breed' leveranciers zoeken strategische partners voor de Nederlandse markt die kennis van zaken en een goede reputatie hebben. Wij zijn dan ook zeer ingenomen met de vier nieuwe partnerships met de respectievelijke marktleiders Aruba, Cyclades en Radware, en verwachten dat wij nog meer dan voorheen hierdoor een strategische partner voor onze klanten te zijn," aldus Rob van Straten.

VESTIGINGEN: AMPÈRESTRAAT 15, 8013 PT ZWOLLE · OLOF PALMESTRAAT 6, 2616 LM DELFT

AVENSUS NEDERLAND B.V. STAAT INGESCHREVEN BIJ KVK TE ZWOLLE NR. 05068877

dinsdag 25 oktober 2005

Over Avensus
Avensus is een professionele partner voor toegang tot applicaties, communicatie tussen mensen en beveiliging en continuïteit.

Avensus richt zich op alle fasen van het ICT proces van de klant: Beleid, Ontwerp, Implementatie en Beheer.