Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 24 oktober 2005

Onverwacht extra schrikeffect overrompelt management The Amsterdam Dungeon

De vele bezoekers die zijn toegestroomd om de griezelige Nederlandse geschiedenis te ervaren in de nieuw geopende Amsterdam Dungeon, hebben de medewerkers overrompeld met opmerkingen over een onderdeel waarvan zij niet wisten dat ze het hadden.

"Heel veel mensen hebben ons verteld hoe goed zij de geestachtige verschijning vinden, die naast onze unieke achtbaan verschijnt.", aldus manager Wybo Wijnbergen."Het probleem is dat wij helemaal geen verschijning naast de achtbaan hebben en het is ons een raadsel wat de bezoekers nu eigenlijk bedoelen."

Het team wijt de mysterieuze gebeurtenissen aan een gezichtsbedrog wat veroorzaakt wordt door de diffuse lichtinval in de enorme koepel van de kerk, waarin ook de bloedstollende Drop Ride to Doom huist. Ondanks diverse onderzoeken is het team van the Amsterdam Dungeon er zelf niet in geslaagd om de figuur te ontdekken.

"Het lijkt erop dat deze illusie, als dat het al is, niet verschijnt wanneer er een Dungeon medewerker in de buurt is. We denken dat het een soort fata morgana is, toe te schrijven aan weerspiegelingen van het licht, alhoewel de bezoekers de verschijning toch heel gedetailleerd beschrijven. De meeste bezoekers melden dat de verschijning 1,90 meter groot is met zwarte, gerafelde kleding en een vuil pokdalig gezicht."

Misschien ligt de oorzaak van dit mysterie in de vondst van een 16de eeuws massagraf waarbij honderden beenderen zijn gevonden tijdens de aanleg van de achtbaan in de kerk. Gelukkig schrikken beide zaken de bezoekers niet af. Meer dan 2000 mensen hebben zich met vrees en angst een weg gebaand door de shows als de Pest, de Spaanse Inquisitie, de VOC, het Spiegeldoolhof en niet te vergeten de beruchte indoor achtbaan in het pikkedonker.

"Als deze verschijningen zich blijven voordoen, moeten we misschien toch deskundigen inschakelen.", vertelt Wijnbergen.

Einde persbericht

Voor meer informatie neemt u contact op met:
JuniorSeniorPressDpt
JonnaHagendoorn
Tel: 020 53 53 453 (algemeen nummer)
E-mail: jonna.hagendoorn@jr-sr.com

www.theamsterdamdungeons.com


---- --