De Vereniging PAYBACK eist openbreken Duisenberg-akkoord.

Vereniging payback

De Vereniging PAYBACK eist openbreken van het Duisenberg-akkoord.

In een brief, gericht aan Dexia Bank Nederland, de Stichting Leaseverlies, de Stichting Eegalease, de Vereniging Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters wordt verwezen naar dit op 28 april 2005 bereikte akkoord.

De Vereniging PAYBACK stelt in de door Bosman advocaten verstuurde brief dat partijen voornemens zijn een beroep te doen op de Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade (WCAM) om het akkoord door het Gerechtshof te Amsterdam algemeen verbindend te laten verklaren. De WCAM voorziet in de mogelijkheid om een overeenkomst tot collectieve schadeafwikkeling die is gesloten tussen een organisatie die de belangen van de benadeelden behartigt en de aansprakelijke partij(en) door de rechter verbindend te laten verklaren voor de gehele groep van benadeelden.
Simpel gezegd: Alle gedupeerden worden dan gebonden aan het Duisenberg-akkoord.

Volgens de vereniging PAYBACK zijn de Stichting Leaseverlies en Stichting Eegalease als onvoldoende representatief aan te merken en deze hebben inmiddels getoond onvoldoende rekening te houden met de maatschappelijke groeperingen die zij stellen te vertegenwoordigen. Daarnaast is de vereniging PAYBACK de mening toegedaan dat het Duisenberg-akkoord onvoldoende recht doet aan de belangen van de effectenlease-gedupeerden, gezien de stand van de jurisprudentie in effectenlease-overeenkomsten.
Grote groepen bezitters van effectenlease-overeenkomsten komen gewoon niet voor een regeling in aanmerking terwijl gedupeerden die de aanbodovereenkomst -DEXIA-Aanbod- hebben gesloten en gedupeerden met een depotlease constructie grotendeels buiten de boot vallen.
Overeenkomsten die in de categorie -Uitgesloten overeenkomsten- vallen komen helemaal niet voor enige vorm van schadevergoeding in aanmerking.

De Vereniging PAYBACK verzoekt in de brief alle eerder genoemde partijen per omgaande schriftelijk te melden of zij de op 23 juni 2005 gesloten overeenkomst alsnog willen openbreken en de Vereniging PAYBACK vervolgens tot de onderhandelingen toe te laten. De inzet van de Vereniging PAYBACK zal zijn: Volledige terugbetaling van de betaalde inleg, vermeerderd met de wettelijke rente ingaande het tijdstip van de gedane betalingen alsmede beëindiging van alle nog lopende effectenlease-contracten en kwijtschelding van de daarmee ontstane restschulden.

Vereniging PAYBACK
Postbus 90
7700 AB DEDEMSVAART

www.pay-back.nl

Voor de redactie:
Contact: info@pay-back.nl
tel.: 06 218 60 528 - Ron Huijboom.

Volledige brief is voor de pers opvraagbaar.