Ingezonden persbericht

LICHT vormgevers® bestaat één jaar sinds de doorstart

Een unieke benadering van LICHT

DONGEN, 20051025 -- In oktober 2005 bestaat LICHT vormgevers® één jaar na voortzetting van Lichtvormgevers Wapse. En met succes. Het afgelopen jaar heeft het bureau diverse uiteenlopende projecten gerealiseerd en de portefeuille voor volgend jaar is goed gevuld. In een jaar tijd is LICHT vormgevers® gegroeid naar drie vestigingen in Dongen, Assen en België.


Na het faillissement in okotober 2004 is de organisatie van Lichtvormgevers Wapse van de curator overgenomen om een doorstart te maken onder een nieuwe naam LICHT vormgevers®. Enkele bevlogen medewerkers van Lichtvormgevers Wapse zijn met enthousiasme verder gegaan. Inmiddels is het team al verder uitgebreid.

LICHT vormgevers® biedt een meer integrale benadering van het fenomeen LICHT. Er is bij architecten en adviseurs een toegenomen behoefte aan een goed LICHT advies. De focus op het armatuur is daarmee verschoven, maar LICHT vormgevers® onderstreept het belang van kwalitatief, hoogwaardige, fraai, vormgegeven armaturen.

LICHT vormgevers® is een onafhankelijk advies- en verlichtingsontwerpbureau gespecialiseerd in het oplossen van de meest uiteenlopende lichtvraagstukken. De ervaring, creativiteit en kennis van materialen en technieken staan garant voor functionele en originele lichtoplossingen. De filosofie van het bureau is 'licht ontstaat vanuit een visie en goed licht is betaalbaar'.

Het LICHT advies van LICHT vormgevers® kan bestaan uit een inventarisatie, opstellen van een programma van eisen, voorlopig licht ontwerp, een definitief lichtontwerp, voorbereiding tot uitvoering, de uitvoering en directie voeren over de opdracht. De verschillende fase zijn ook afzonderlijk af te nemen.

De LICHT collectie® is ook een activiteit van LICHT vormgevers® . Het ontwerpen van verlichtingsarmaturen is een specialisme, waarbij gebruik gemaakt wordt van materialen als glas, diverse metalen, kunststof, textiel en hout. Het armatuur wordt speciaal gemaakt voor een project, zodat het toegespitst is op de identiteit van de gebruiker of een grotere samenhang heeft met de sfeer van het gebouw en/ of de omgeving. Binnen deze optiek is verlichten geen doel op zich, maar een ondersteunend element binnen het geheel van de architectuur en het interieur.

Met LICHT distributie onderschrijft LICHT vormgevers® de onafhankelijke positie ten opzichte van fabrikanten en importeurs. Hierdoor kan LICHT vormgevers® armaturen en producten uit de collectie van nagenoeg alle nationale- en internationale fabrikanten leveren.

Enkele referenties en lopende projecten van het afgelopen jaar:

*Stadhuis Vlissingen
Integraal lichtadvies voor het totale gebouw
Ontwerp en realisatie van unieke verlichtingsobjecten

*Gemeente Schiedam
Aanlichting van het stadhuis, buitenverlichting voor Lange Kerkstraat, Grote Markt en de historische wandelroute

*Gemeente Maastricht
Masterplan voor sfeer- en feestverlichting in de binnenstad

*Bonifatiuskerk Rijswijk
Aanlichting van de kerk en levering van het lichtsysteem

*De Bijenkorf
Lichtvisie en levering van armaturen voor de Outletstore in Venlo
Lichtvisie voor de Woonetage in Den Haag
Lichtvisie MultiMedia in Amsterdam

*Batavus Flagship
Lichtvisie voor de verlichting in het kantoorpand, levering van de armaturen en montage

*Van Dijk Mode Waalwijk
Integraal Lichtadvies en levering van de armaturen

*Gemeentehuis Hoogezand
Lichtvisie en levering van een uniek verlichtingsobject voor de raadzaal

*Unilever Nederland bv
Verlichtingsontwerp en levering van schemerlampen
Lichtvisie voor de buitenverlichting en aanlichting van DeBrug

*Vermaakcentrum Breda
Lichtvisie voor het Turfschip- filmrolletje en terreinverlichting

*Stad Antwerpen
Uitlichten van de Grote Markt
Masterplan voor de verlichting in de binnenstad

*Bibliotheek Almere
Supervisie en lichtvisie

*Gemeente Den Haag
Uitlichten van het Tweede Kamergebouw en aanlichten van gebouwen en objecten op het Plein