Exendis

PERSBERICHT

Ede, 16 september 2005

Wijzigingen Raad van Commissarissen EXENDIS

EXENDIS zal op 27 oktober 2005 een bijzondere aandeelhoudersvergadering (BAVA) bijeenroepen om wijzigingen in de Raad van Commissarissen aan de aandeelhouders ter goedkeuring voor te leggen. EXENDIS stelt voor de heren Mr. W.M. Steenstra Toussaint en Mr. Th.R. Bremer als lid van de Raad van Commissarissen te benoemen. De heer W.M. Steenstra Toussaint heeft tot het jaar 2000 20 jaar verschillende managementposities bij Fortis Bank bekleed. De heer Th.R. Bremer was tot 1999 partner bij Stibbe advocaten. Beide heren zijn thans zelfstandig gevestigd en vervullen momenteel geen commissariaten bij andere beursgenoteerde Nederlandse vennootschappen. De ervaring en expertise van de voorgestelde commissarissen passen goed in de profielschets van de Raad van Commissarissen. Verder is de heer Dr. R. Hofmeister als commissaris afgetreden. Zoals in juni 2005 is aangekondigd, heeft EXENDIS uitstel van betaling aangevraagd voor haar Duitse dochteronderneming IaE. De curator onderzoekt momenteel doorstartmogelijkheden. De heer Hofmeister wenst hier een actieve rol in te spelen. Ter voorkoming van mogelijke belangenverstrengeling heeft de heer Hofmeister besloten als commissaris af te treden.

Indien de voorgestelde wijzigingen in de BAVA door de aandeelhouders worden goedgekeurd, zal de Raad van Commissarissen van EXENDIS bestaan uit drie leden, te weten de heren W.M. Steenstra Toussaint, Th.R. Bremer en J.B. Jankovich

Profiel
EXENDIS N.V., genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V., is ontstaan uit de vennootschap De Drie Electronics Beheer N.V. (opgericht 1939) EXENDIS richt zich met haar kernactiviteiten energieconversie en betrouwbare energievoorziening op de marktsegmenten Mobiliteit, Infrastructuur en duurzame energie; Energy Systems Mobility vervaardigt een uitgebreide product-range van technologisch hoogwaardige batterijladers, inclusief bewakings- en managementsystemen, voor traktiebatterijen. Energy Systems Infrastructure ontwikkelt klantspecifieke oplossingen voor voedingen in de sectoren Transport, Energiedistributie, Scheepsbouw en Defensie. EXENDIS Renewable Energy B.V. is opgericht in 2002 en houdt zich bezig met de realisatie en verkoop van inverters voor onder andere zonnepanelen.

Voor verdere informatie:
EXENDIS N.V.:
De heer ir. B.M.A. Jankovich
Tel.: 0318-676102

---- --