Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Prins van Oranje neemt 27 oktober 2005 eerste deel Plaatsen van Herinnering in ontvangst

---

Prins van Oranje neemt 27 oktober 2005 eerste deel Plaatsen van Herinnering in ontvangst

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje neemt donderdagmiddag 27 oktober in de Gotische Zaal van de Raad van State te Den Haag het eerste deel in ontvangst van 'Plaatsen van herinnering. Nederland in de twintigste eeuw'.

Bij de totstandkoming van de serie Plaatsen van herinnering is gekozen voor een vernieuwende manier van geschiedschrijving voor een groot publiek.

De reeks is geïnspireerd op Lieux de mémoire van de Franse geschiedkundige Pierre Nora. Aan de vier delen werken 150 personen mee onder hoofdredactie van prof. dr. H.L. Wesseling.

Prof. dr. H.W. van den Doel, die 'Plaatsen van herinnering. Nederland in de twintigste eeuw' heeft samengesteld en geredigeerd, overhandigt het eerste exemplaar aan de Prins.

In dit eerste deel van de reeks behandelt een keur van auteurs de hoogte- en dieptepunten van onze politieke, militaire, economische, sociale, culturele en sportieve geschiedenis van de twintigste eeuw aan de hand van plaatsen die toentertijd in het middelpunt van de Nederlandse belangstelling stonden.

De reeks wordt uitgegeven door Uitgeverij Bert Bakker. Vanaf 28 oktober is 'Plaatsen van herinnering. Nederland in de twintigste eeuw' te koop in de boekhandel.

21 september 2005

© RVD