Gemeente Gilze en Rijen


Politiek café over leefbaarheid, diftar en afgelopen raadsperiode

De leefbaarheid in Hulten, diftar (het nieuwe afvalinzamelingssysteem) en een terugblik op de afgelopen raadsperiode. Dat zijn de drie onderwerpen voor het politiek café waarmee de gemeenteraad van Gilze en Rijen volgende week veel burgers hoopt te bereiken. Op donderdag 27 oktober gaat dit politiek café zijn vierde aflevering beleven in café Stad Parijs aan de Rijksweg 6 in Hulten. Alle burgers uit de gemeente zijn er zeer welkom tussen 20.00 uur en 22.30 uur! We beginnen om 20.30 uur.

In deze tijdspanne zullen drie presentatoren in drie sets van 25 minuten telkens zes politici uit de gemeente Gilze en Rijen over een onderwerp aan de tand voelen. Gedurende de eerste tien minuten debatteren de politici met elkaar. Daarna mag ook het publiek zich erin mengen. Tussen de sets in zijn er pauzes van twintig minuten. Er wordt in een strak tijdschema gewerkt.

Bedoeling van deze opzet is, dat de politici ook in het debat de gemeentelijke leuze van een dynamische gemeente zullen waarmaken en dat de burgers die de moeite nemen om naar Stad Parijs te komen, elkaar en de politici kunnen ontmoeten. De koffie/thee bij de entree en twee consumpties per bezoeker worden gratis aangeboden. Het is een unieke gelegenheid om in informele sfeer de gemeentelijke politici aan het werk te zien. U kunt meepraten, maar als u liever gewoon komt kijken en luisteren bent u ook zeker welkom.

In de eerste drie afleveringen van het politiek café groeide de belangstelling steeds sterker. In 2004 vonden de eerste edities plaats in Molenschot en Gilze en in het voorjaar 2005 stond het café in t Boerke in Rijen. Daar kwamen toen zon honderd mensen op af. Hopelijk komen veel bezoekers van de vorige afleveringen, maar natuurlijk ook nieuwe belangstellenden volgende week naar Stad Parijs in Hulten.

De onderwerpen worden ook deze keer gelanceerd via stellingen waarop de politici en even later desgewenst het publiek kunnen reageren. De onderwerpen zijn onder meer tot stand gekomen door burgers die twee weken geleden reageerden op een oproep voor suggesties. Volgende week publiceren we de stellingen en de debaters per ronde.