KNHS


Rondje instructie voeding in Wanroij 21/10/2005

Ermelo - Op 27 oktober a.s. wordt een Virbac Equimax Rondje Instructie Voeding op het KNHS-centrum in Wanroij verzorgd door Martine van Tilburg. Van Tilburg, verbonden aan Hogeschool Larenstein, gaat in op de relatie tussen voeding en prestatie. Een voeding voor goede prestaties op wedstrijden bestaat niet. Maar met een goede voeding kunnen wel de voorwaarden voor goede prestaties gecreerd worden.

Iedere topsporter houdt zich aan een uitgebalanceerd dieet om op de belangrijke wedstrijden te kunnen pieken. Het zal niemand verbazen dat de voedingsbehoefte per sport verschilt. Deze vergelijking gaat ook op voor sportpaarden en -pony's. Een eventingpaard heeft andere voeding nodig dan een dressuurpaard. Toch zijn wij geneigd om ons paard dagelijks dezelfde hoeveelheid en hetzelfde voer te geven. En dus houden wij weinig rekening met de prestaties die het dier heeft geleverd of nog moet gaan leveren. Om te kunnen begrijpen hoe het paard optimaal gevoerd kan worden, is kennis van de spijsvertering en energieproductie nodig.

Tijdens het rondje educatie komen de onderwerpen: verteringsfysiologie, essentile voedingsstoffen, de beste voertijdstippen, voedingsproblematiek en het gebruik van voedingssupplementen aan bod. De avond wordt afgesloten met tips en adviezen om zelf een eenvoudige rantsoenberekening voor uw eigen paard te maken.

Het rondje educatie begint om 19.30 uur en de entree is 12,-- per persoon. Wilt u de avond bijwonen? Dan vragen wij u om van tevoren aan te melden bij de afdeling Accommodaties via
e-mail: accommodaties@knhs.nl, per telefoon (0577) 40 82 80 of per fax (0577) 40 17 25. Meer informatie over de KNHS-activiteiten vindt u op www.knhs.nl -> Evenementen.