Groningen Airport Eelde


21-10-2005
Wegwerkzaamheden rondom Groningen Airport Eelde

Tot en met half december (naar verwachting 15 december) vinden er werkzaamheden plaats rondom Groningen Airport Eelde. Dit betekent dat vanaf donderdag 27 oktober al het bestemmingsverkeer niet meer via de reguliere route naar de luchthaven kan reizen. Hieronder staat duidelijk vermeld hoe u het beste naar de luchhaven kunnen reizen.

Met de Auto:

Op de A28 wordt het verkeer omgeleid via de A28 afslag 38 (Haren/Paterswolde). Na deze afslag kunt u de borden volgen. Via de reguliere afslag (afslag 37 Eelde/Paterswolde) kunt u de luchthaven dus niet meer bereiken!

Met het openbaar vervoer:

Lijn 52 (Groningen - Eelde) rijdt naar de luchthaven. Passagiers vanuit de richting Assen zullen eerst naar Groningen moeten reizen om daar over te stappen op Lijn 52. De reguliere busverbinding, Lijn 51, kan niet meer naar de Punt rijden! Wij raden het de reizigers af om in deze periode met het openbaar vervoer naar de luchthaven te reizen om vertraging te vermijden.

Belbus

Met de Stichting Vervoer Ouderen in Eelde afgesproken dat de 2 busjes van deze stichting ingezet worden om mensen van 55 jaar en ouder gratis van hun huis naar de luchthaven te vervoeren en weer terug. De kosten van deze rit komen voor rekening van de gemeente Tynaarlo. De ouderenbus moet 1 dag van tevoren tussen 9.00 en 12.00 uur gereserveerd worden via tel 06-21907199.