tros

Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-10-2005

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending donderdag 27 oktober
Nederland 2 ­ 21.45 uur

Niehe spreek prinsen en hun vrouwen
in tros tv show

Donderdag 27 oktober heeft Ivo Niehe in een speciale TROS TV SHOW een uitgebreid gesprek met prins Pieter-Christiaan, zijn vrouw Anita, prins Floris en zijn vrouw Aimée. Het gesprek vond plaats 'op neutraal terrein' (Ivo Niehe: "Een huis in Amsterdam, waarvan we vonden dat dat goed bij ze paste. Stijlvol maar ook eigentijds").

De opnames werden gemaakt tussen de twee huwelijken in (Niehe: "Dat is jammer. De bedoeling was om in de week voor het huwelijk van Floris en Aimée uit te zenden, maar in het uitzendschema was helaas geen plaats").

Niehe: "Vooral opmerkelijk is de totaal ontspannen toon van het gesprek. Meer nog dan de onderwerpen die ter sprake komen: privacy, eerste confrontatie met de pers, de toon van de huwelijken en de toekomst geeft de sfeer van de uitzending aan hoe onbevangen en positief deze vier jonge mensen in het leven staan."

Pieter-Christiaan: "Ik koos Eric Hazelhoff als getuige omdat hij op belangrijke momenten aan mijn leven sturing heeft gegeven."

Anita over de aankondiging van hun huwelijk ten overstaan van de massaal opgekomen pers: "Ik had eigenlijk ook wel een beetje medelijden met ons."

Anita: "Ik vind werk belangrijk, het geeft structuur aan je leven."

Beide jonge vrouwen over de entree in een gezin met vier jongens: "Het is een voordeel. Je wordt niet door één, maar door vier mannen opgevangen."

Als verrassing voor het viertal treedt de in Georgië geboren 21-jarige Katie Melua op. Onderdeel van de uitzending is een korte reportage over de stormachtige ontwikkeling van haar carrière.