Gemeente Wormerland



Opening speelplaats Koningsvarenstraat 27 oktober

24 oktober 2005
Opening Speelplaats Koningsvarenstraat Wormer

Op 27 oktober om 13.30 uur openen wethouder F. Saelman en de heer D. van der Grijn van de Woningstichting Wormer het speelterrein aan de Koningsvarenstraat in Wormer. De inrichting van de speelplaats is door de kinderen zelf gekozen.

In samenwerking met de Woningstichting Wormer is de speelplek voor basisschoolkinderen aan de Koningsvarenstraat flink onder handen genomen. Donderdag is de opening vooral voor de kinderen wordt het een leuke middag met muziek en een spelschema langs de speeltoestellen. Dit programma duurt van 13.30 tot 17.00 uur en verzorgt Sportservice Zaanstad.

Het speelterrein is voor kinderen van 4-5 jaar ingericht met een drietal veertoestellen en een speelhuis. De wat grotere kinderen uit de directe omgeving van de speelplaats zijn in juni uitgenodigd om zelf te kiezen welke nieuwe speeltoestellen zij op de speelplaats willen hebben. Ruim twintig kinderen zijn naar de bijeenkomst gekomen en hebben hun stem uitgebracht. De kinderen hebben gekozen voor een glijbaan, vogelnestschommel, waag en een speeltoestel.

De speeltoestellen zijn van Robiniahout en qua vormgeving anders dan tot nu toe geplaatst is in de gemeente. Robiniahout is milieu vriendelijk verbouwd hout, zeer hard, van een zeer goede kwaliteit en onbehandeld.

Op het speelterrein zijn geen voetbaldoeltjes. Aan de Gele Lisstraat is een trapveld. Bij twee van de drie ingangen staan sluizen zodat de kinderen niet zomaar de rijweg op kunnen lopen. Door de sluizen kunnen rolstoelen en kinderwagens. Banken en afvalbakken maken het speelterrein compleet.