Partij van de Arbeid


Den Haag, 27 oktober 2005


PvdA opent website voor reacties op infrastructuurprojecten


De PvdA-fractie in de Tweede Kamer heeft een speciale website in het leven geroepen over het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT). Via de website www.MijnMit.nl kan iedereen reageren op de projecten voor infrastructuur tot en met 2020. In december praat de Tweede Kamer over het MIT.


Tweede-Kamerleden Co Verdaas en Jan Boelhouwer gebruiken de reacties voor hun inbreng tijdens het debat over de plannen van het kabinet. Het MIT leidt ieder jaar tot reacties uit het hele land. Bewoners, politici, bestuurders en organisaties willen hun mening geven over projecten uit hun regio. Met deze website wordt het heel gemakkelijk om te reageren en kunnen wij in korte tijd de mening van veel mensen horen. , aldus Boelhouwer.


Bij de samenstelling van het MIT door het ministerie zijn amper andere partijen betrokken. Verdaas: Terwijl regionale bestuurders en gebruikers van de infrastructuur veel kennis van zaken hebben. De website is geen verkiezing of referendum. Uiteindelijk worden de keuzes op landelijk niveau gemaakt, maar we luisteren graag naar signalen uit alle regio's.


Voor de informatie over de projecten op www.MijnMit.nl wordt automatisch doorverwezen naar gegevens van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Met een invulscherm kunnen bezoekers gemakkelijk hun reactie invoeren. Een deel van de reacties wordt zichtbaar gemaakt op de site, zodat er ook discussies kunnen ontstaan.




Partij van de Arbeid