Gemeente Harderwijk


`Laat je fiets (na)zien!'

Nog niet de helft van de fietsers heeft in het donker het licht aan. Dat leidt tot zo'n 20 doden en 400 zwaargewonden per jaar, aldus de statistieken. Gemeente, politie en 3VO willen voorkomen dat er in Harderwijk en Hierden onnodig verkeersslachtoffers vallen. Daarom voeren zij in de maand november - samen met de plaatselijke rijwielhandelaren en met andere gemeenten in het politiedistrict Noord-Veluwe - de verkeersveiligheidsactie Fietser laat je zien!

De campagne omvat de volgende activiteiten:

* een grootscheepse fietsencontrole door 3VO en politie bij een groot aantal basisscholen;
* extra politiecontrole op fietsverlichting langs de weg; * gratis controle plus eenvoudige reparatie van de fietsverlichting op vrijdagmiddag 4 november bij de volgende Harderwijkse rijwielzaken:
* Bikeshop Boonen, Mecklenburglaan;
* Boonen Tweewielers, Fokko Kortlanglaan;
* Fietsspecialist Profile Schraverus, Hierdenseweg; * Tweewielercentrum Ruitenbeek & Kleijer, Luttekepoortstraat; * Wigger's Bike Store, Deventerweg;
* Bram Hop Tweewielers, Molenweg in Hierden.

U kunt er op vrijdag 4 november met uw hele gezin terecht tussen 14.00 en 19.00 uur, in Hierden tot 18.00 uur.

Fietsverlichting is niet zozeer bedoeld om te zien maar om door anderen te worden gezien. Vaak zijn het kinderen en jongeren op weg naar school die rijden zonder licht. En dat is toch al een groep kwetsbare verkeersdeelnemers, voor wie het extra belangrijk is dat ze in het verkeer tijdig worden opgemerkt. Als (groot)ouder kunt u aan hun veiligheid uw bijdrage leveren. Door de verlichting in orde te brengen of even bij een fietsenmaker langs te gaan. Dat is een wijze stap. Dus: fietser laat je (na)zien!