1e persbericht van donderdag 27 oktober 2005

Eindhoven 27-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijzen ingenomen van dronken weggebruikers

De politie heeft afgelopen avond en nacht de rijbewijzen ingenomen van drie weggebruikers. Om 23.50 uur werd op de Oirschotsedijk een dronken snorfietser van de weg gehaald. Bij hem werd een alcoholpromillage van
1,45 vastgesteld. De man mocht niet meer verder rijden en zijn rijbewijs moest hij inleveren. Rond 0.15 uur werd op de Kraijenhoffstraat een 39-jarige Geldroppenaar aangehouden. Bij een politiecontrole bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Bovendien had de man gedronken en werd er bij hem een alcoholpromillage van ruim één promille vastgesteld. Rond 2.20 uur werd op de Elzentlaan een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Bij de Eindhovenaar werd een alcoholpromillage van 1,45 vastgesteld. Het rijbewijs is ingenomen. Donderdag om 3.00 uur werd op de Insulindelaan een 23-jarige man uit Buggenum aangehouden. Ook hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. Bij de man is een alcoholpromillage van 1,35 vastgesteld. Ook zijn rijbewijs bleef achter op het politiebureau. Tegen alle dronken weggebruikers is bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van steekpartij aangehouden

Een 18-jarige inwoner van Valkenswaard is woensdagavond rond 21.15 uur door de politie aangehouden op de Ridderzaal. Hij had daar een 23-jarige man uit Eindhoven met een mes gestoken. Het slachtoffer werd net boven zijn oog geraakt. Hij heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwonding laten behandelen. De twee mannen kennen elkaar; ze hadden al enkele dagen conflicten met elkaar. De verdachte, een bekende veelpleger, is aangehouden en in verzekering gesteld.

Eindhoven: Drietal met gestolen kentekenplaten opgepakt

Op de Kronehoefstraat heeft de politie donderdagochtend rond 4.00 uur drie inwoners van Brussel aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man met de Joegoslavische nationaliteit, en een 29-jarige man en een 15-jarig meisje die beiden uit Bosnie-Herzegovina komen. Surveillerende agenten zagen het drietal op de Kronehoefstraat in een auto rijden die nogal slingerde, waarop de wagen tot stoppen werd gebracht. De bestuurder, de 41-jarige man, verkeerde onder invloed van alcohol. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van bijna 1,05 te hebben. In de auto lagen twee kentekenplaten. Die bleken na onderzoek van een auto te zijn die op de s Gravesandsestraat stond geparkeerd. Het drietal is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Ze zullen worden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Getuigen gezocht

De politie in Tongelre is op zoek naar mensen die meer weten van een ongeval of een incident waarbij een 45-jarige man uit Eindhoven gewond is geraakt. De man werd woensdagavond rond 21.15 uur door een wandelaar op de Eisenhowerlaan ter hoogte van het BP-tankstation gewond naast zijn brommer op de grond gevonden. Hij is met ernstig hersenletsel opgenomen in een ziekenhuis. Zijn toestand zou kritiek maar stabiel zijn. Het is nog onbekend hoe de man gewond is geraakt. De politie zoekt mensen die weten wat er is gebeurd. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Dinkelstraat zijn een laptop en een kleine honderd euro aan contant geld weggehaald. Dat gebeurde woensdag tussen 12.30 en 16.45 uur. Het is nog onduidelijk hoe de woning is betreden.

Valkenswaard: Man opgepakt voor bedreigen ex-vriendin

De politie heeft woensdagavond rond 22.45 uur een man van 35 jaar uit Valkenswaard aangehouden in de woning van zijn ex-vriendin in Valkenswaard. Bij de politie was de melding binnengekomen dat er zich in die woning een relatie-conflict afspeelde. Toen agenten ter plaatse kwamen, hoorden zij dat de verdachte zijn ex-vriendin enkele malen met de dood bedreigde. Daarop is hij aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Liessel: Sieraden gestolen bij woninginbraak

Woensdag tussen 18.00 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat in Liessel. De dief brak een raampje van de bijkeuken open. Er zijn onder meer gouden sieraden en twee horloges gestolen.

Mierlo: Sieraden gestolen

Bij een inbraak in een woning aan de Haagwinde in Mierlo zijn woensdag sieraden gestolen. De inbreker brak een raam open en de woning werd doorzocht. Er zijn enkele gouden sieraden gestolen.