PERSBERICHT - 2005-10-27

Ook volgend jaar zomer weer nieuws van de Wereldomroep via sms

Wereldomroep SMS-service goed gewaardeerd

Vakantiegangers die afgelopen zomer tijdens hun vakantie gratis via sms van de Wereldomroep het laatste nieuws ontvingen, zijn enthousiast over deze sms-service. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de gebruikers vindt dat ze hierdoor goed op de hoogte blijven van het belangrijkste nieuws.

De Wereldomroep deed afgelopen zomer voor het eerst een proef met de sms-nieuwsdienst voor vakantiegangers in het buitenland. Vanwege het succes heeft de omroep besloten ook volgend jaar zomer deze service weer gratis aan te bieden.

Erg tevreden
Algemeen directeur Jan Hoek is erg tevreden met de nieuwe dienst: "Het onderzoek leert ons dat 89 procent van de gebruikers zich volgend jaar weer wil abonneren, omdat zij - ook op vakantie - geen belangrijk nieuws willen missen. Verder weten wij dat veel vakantiegangers (83 pct) hun mobiele telefoon meenemen op vakantie. Wij weten ook dat 34 procent van de vakantiegangers hun kortegolfontvanger in de bagage stopt. Kortom, door de sms-service kunnen wij meer Nederlanders op vakantie op de hoogte houden. Natuurlijk gaan wij er dan mee door." De Wereldomroep zendt - naast via kortegolf en sms - ook uit via satelliet, internet en lokale FM-stations in het buitenland.

Drie weken
Tijdens de proef ontvingen Nederlandse vakantiegangers drie weken lang drie sms-jes per dag met daarin de hoofdpunten uit het nieuws. De sms-dienst was een samenwerking tussen de Wereldomroep en het ANP.