Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 27 oktober

* BRAND IN SIGARENWINKEL
HOOGVLIET - Aan de Wilhelm Tellplaats is woensdagmiddag brand uitgebroken in een sigarenwinkel. De eigenaar vertelde aan de politie van het district Zuid dat hij omstreeks kwart over één zijn zaak had afgesloten om geld te gaan storten. Om even over half twee, toen hij terug kwam, zag hij dat er brand was in zijn winkel. De brandweer bluste het vuur, dat vermoedelijk is ontstaan als gevolg van kortsluiting. De winkel werd zwaar beschadigd, de omliggende panden liepen rook- en waterschade op. Woensdagavond, omstreeks kwart voor elf, hebben onbekende(n) een afdichtingsplaat van de zaak vernield en zijn binnen geweest. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak van de brand en de inbraak later op de avond.

Uitgave woensdag 26 oktober

* MAN GEWOND BIJ STEEKPARTIJ
HELLEVOETSLUIS - Een 29-jarige man uit Culemborg is dinsdagavond gewond geraakt bij een steekpartij. Omstreeks half negen liep hij een benzinestation aan de Sprong binnen met een steekwond in z'n rug. De politie werd gealarmeerd en de gewonde man overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het slachtoffer vermoedelijk in de Hoonaartstraat, ter hoogte van een supermarkt en een pinautomaat, in z'n rug is gestoken door een onbekende. Het motief is nog onbekend. De recherche van het district De Eilanden stelt een onderzoek in naar de dader(s), de juiste toedracht en de achtergronden van de steekpartij.
Getuigen die iets gezien hebben op de genoemde locatie of anderszins over informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met voornoemde recherche via telefoonnummer 0900 - 8844.