Eemland zuid 11.00 uur

Utrecht 27-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Bromfietscontrole

HOOGLAND- Op woensdagmiddag- en avond vond er een grote verkeerscontrole plaats op de Sportlaan en de Van Asch van Wijckstraat. Motoragenten reden in de omgeving van de controleplaatsen en voerden de brom/snorfietsbestuurders aan. In totaal werden 94 bromfietsen onderworpen aan een controle. In totaal werden 69 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het rijden met te groot vermogen, het onverzekerd rijden en rijden met een technische onvoldoende brom/snorfiets.

Dreigen met mes

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een man aangehouden nadat hij gedreigd had met een mes. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden gevochten op de Anemoonstraat. Ter plaatse gekomen zagen agenten een 41-jarige man uit Amersfoort staan met een mes in zijn hand. Agenten sommeerden hem het mes te laten vallen maar hij deed dat niet. Agenten zagen genoodzaakt pepperspray te gebruiken en konden kort hierop de man overmeesteren. Een man, gegevens onbekend, was eerder in gevecht gekomen met de 41-jarige man en hij was gewond geraakt en moest zich onder dokterbehandeling laten stellen. De oorzaak van de vechtpartij is onbekend en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding openlijke geweldpleging Soesterkwartier (zie persbericht Eemland zuid, woensdag 19 oktober)

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 26 oktober een 15-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging in het Soesterkwartier in maart 2005. Het betreft hier vernieling in een tuin en ingooien van een ruit bij een woning. De verdachte werd in de eigen woning aangehouden. Een 18-jarige man uit Amersfoort meldde zich dezelfde dag aan het bureau voor betrokkenheid bij dezelfde zaak, vernielingen van ruiten bij een pand in het Soesterkwartier en verdenking van diefstal in dezelfde periode.

Beide personen zijn vandaag gehoord en hebben verklaringen afgelegd. Proces-verbaal zal tegen de jongen en de man worden opgemaakt. Het onderzoek wordt voortgezet. Hierbij sluit de politie niet uit dat de twee ook bij recentelijk vandalisme/vernieling in de Rivierenbuurt in het Soesterkwartier is betrokken.

De politie hield op maandag 10 oktober twee jongen uit Amersfoort van 12 en 13 jaar op heterdaad aan op de Hunzestraat. Beiden kregen een alternatieve Haltstraf voor baldadigheid. Op dinsdag 18 oktober werd een 12-jarige en een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden in de eigen woning op verdenking van diverse zaken van openlijke geweldpleging in het Soesterkwartier in maart 2005. Beiden legden verklaringen af en proces-verbaal wordt opgemaakt.