Politie Zuid-Holland-Zuid

27/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-10-2005 - Persberichten district II

VERKEERSONGEVAL
PAPENDRECHT Op woensdagmorgen 26 oktober omstreeks 11.00 uur vond op de Platanenlaan een aanrijding plaats tussen een fietser en snorfiets. Een 45-jarige vrouw uit Papendrecht reed op haar fiets vanuit de richting van het winkelcentrum en wilde de Platanenlaan oversteken. Op de Platanenlaan kwam van rechts een 71-jarige man uit Papendrecht op zijn snorfiets, die aan de verkeerde kant van de weg op het fietspad reed. Bij het passeren raakten de twee bestuurders elkaar waardoor beiden ten val kwamen. Zij liepen allebei een hoofdwond op. De fiets en snorfiets raakten beschadigd.

VERKEERSCONTROLE
ALBLASSERDAM- Het Verkeershandhavingsteam van de politie Zuid-Holland-Zuid heeft op woensdag 26 oktober een verkeerscontrole gehouden op de Helling en de Parallelweg. Al het schoolgaande verkeer werd gecontroleerd. Van de 350 gecontroleerde voertuigen werden er 38 bekeurd; 36 mensen voor het niet dragen van de autogordel, één persoon voor te hard rijden en één persoon wegens niet handsfree bellen tijdens het rijden. De hoogst gemeten snelheid was 49 kilometer per uur terwijl slechts 30 kilometer per uur is toegestaan.

DIEFSTAL UIT BEDRIJF
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Bij een bedrijf aan de Handelstraat is tussen dinsdag 25 en woensdag 26 oktober ingebroken. Uit een bureautrolley werd een envelop met een geldbedrag van 700 euro weggenomen. De politie onderzoekt de diefstal.

FIETSER GEWOND
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 44-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam heeft op woensdag 26 oktober enkele gekneusde ribben opgelopen als gevolg van een aanrijding. De man fietste over het fietspad aan de Peulenlaan en wilde achter een auto langsrijden. Deze auto, bestuurd door een 67-jarige vrouw uit Alblasserdam stond stil om een andere auto voor te laten gaan. De fietser kon echter de auto niet ontwijken en raakte de auto aan de achterkant woordoor hij viel. Zowel de auto als de fiets raakte licht beschadigd.

VOETGANGER AANGEREDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 33-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is op woensdagavond 26 oktober door een scooter aangereden. De man wandelde hier met een 38-jarige vrouw toen een scooter hem van achter aanreed. De 16-jarige bestuurster van de scooter schoof vervolgens onderuit. De man en het meisje zijn naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht. Het meisje heeft een hersenschudding opgelopen en de man botbreuken aan zijn linkerbeen. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Een 40-jarige man uit Papendrecht is in de nacht van woensdag op donderdag 27 oktober aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op de Azaleastraat. De ademtest wees uit dat de man behoorlijk diep in het glaasje had gekeken. Hij blies maar liefst 1035 ugl. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

BENZINE GESTOLEN
LEERDAM- Een 22-jarige man uit Leerdam is op woensdagavond 26 oktober aangehouden na een korte achtervolging. De man reed op zijn scooter en werd door de politie klem gereden aan de Skonvik. De man wordt ervan verdacht benzine te hebben gestolen uit een auto die geparkeerd stond aan de Oranje Nassaulaan. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft bekend.

VROUW VALT VAN PAARD
PAPENDRECHT- Een 44-jarige vrouw uit Dordrecht is op woensdag 26 oktober van haar paard gevallen en ernstig gewond geraakt. Dit gebeurde bij een manege aan de Amberdreef. Het paard van de vrouw schrok als gevolg van een hard geluid en begon te galopperen. Hierdoor viel de vrouw van het paard en kwam tegen een houten wand terecht. Er werden twee ambulances en een traumahelicopter ingezet. Het slachtoffer had het zeer benauwd en kreeg geen zuurstof meer. De arts heeft haar ter plekke geopereerd. Vervolgens is zij met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw heeft als gevolg van de val haar ribben gebroken en een geperforeerde long. Ook haar rechterbeen is gebroken.