Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 11 en 18 oktober 2005

Eerste inrichting 19e lokaal basisschool De Beekgraaf Basisschool De Beekgraaf in Nistelrode is van start gegaan met een 19e klas. Eerder heeft onze gemeente tijdelijke lokalen bij de school geplaatst om hier ruimte voor te bieden. De school heeft ook recht op een vergoeding van de gemeente om het lokaal in te richten. De school heeft de kosten bij de gemeente gedeclareerd en ontvangt een vergoeding.

Beleidsnotitie investeringen
Investeringen spelen binnen elke gemeente een grote rol. Enerzijds komt dit, doordat het vaak voor de burger concrete tastbare projecten zijn, bijvoorbeeld een nieuw schoolgebouw, een nieuwe sporthal of een nieuwe weg. Anderzijds gaan investeringen meestal gepaard met grote sommen geld en leggen daardoor een flink beslag op de gemeentekas. Om bovenstaande redenen is het belangrijk om het proces rond investeringen goed te organiseren en vast te leggen in een beleidsnotitie. Het college van burgemeester en wethouders stelde de beleidsnotitie investeringen vast in haar vergadering van 11 oktober 2005. Met ingang van 1 januari 2006 hanteert de gemeente Bernheze de beleidsnotitie investeringen.

Project Bijzonder Noordoost-Brabant
De Regio-VVV is van plan het project Bijzonder Noordoost-Brabant in te dienen bij Ceres. Het college van burgemeester en wethouders heeft de Regio-VVV aangegeven dat het project inhoudelijk wordt gesteund.

Septembercirculaire 2005 gemeentefonds
Eind september is de circulaire van het gemeentefonds ontvangen. Na een aantal moeilijke jaren kondigt zich financieel-economisch herstel aan. De septembercirculaire laat dan ook, ten opzichte van de meicirculaire, een groei van de algemene uitkering uit het gemeentefonds zien. De positieve resultaten worden meegenomen bij de vaststelling van de begroting 2006 en verwerkt in de meerjarenbegroting 2006-2009.