Gemeente Arcen en Velden


Persbericht

In de picture: Menschen in der euregio

Subsidieprogramma's voor verenigingen, scholen en nog meer

Mönchengladbach, 27 october 2005 - Neen, het is geen typefoutje: zo functioneert het nieuwe subsidieprogramma van de euregio rijn-maas-noord voor "kleine" projecten. Want met het programma "people to people" (men zou ook kunnen zeggen "van mens zu Mensch") kunnen sportverenigingen, scholen, culturele verenigingen, musea, bibliotheken, volksuniversiteiten en tal van andere organisaties een project samen met een Duitse partner realiseren.

Het palet van de gesubsidieerde projecten is bont. Cultuur, toerisme, scholing alsmede taal en economie ­ alles is mogelijk. Centraal staat hierbij altijd de ontmoeting van mensen uit de euregio. Wie een goed idee heeft kan bij zijn zoektocht naar een projectpartner op de steun van de euregio rekenen. Dit geldt trouwens ook voor de realisatie van zo'n project. De aanvraagprocedure is eenvoudig. Normaal gezien duurt het nooit langer dan acht weken tot dat een project is goedgekeurd. Iedereen die een goed idee heeft, neemt het best contact op met de euregio om eventueel zo van de subsidiemogelijkheden te kunnen profiteren. Contactpersoon voor de people to people projecten is Andreas Bürger (+49(0)2161.6985.506, andreas.buerger@euregio-rmn.de), projectcoördinator van de euregio.

Voor het programma "people to people" van de euregio staat in totaal een miljoen euro ter beschikking. De kosten voor zo'n project mogen dan wel niet hoger zijn dan 50.000 euro, daarvan kan de helft worden gesubsidieerd door de EU.

Scholen opgelet! Ook "mini-projecten" worden ondersteund

Jongeren kunnen culturele en taalbarrières nog gemakkelijk overwinnen. Daarvoor zijn uitwisselingsprogramma's tussen scholen een probaat middel. De euregio rijn-maas-noord ondersteunt deze dan ook van harte. Conform een besluit van de commissie People-to-People van de euregio kunnen Nederlands- Duitse schoolcontacten tot een bedrag van 250 euro per project ondersteund worden. Meer informatie over subsidiemogelijkheden verstrekt het secretariaat van de euregio.

Meer informatie:
Aurélia Ölbey
euregio rijn-maas-noord
Konrad-Zuse-Ring 6
D-41179 Mönchengladbach
Tel. +49 (0) 2161.6985.504
Fax +49 (0) 2161.6985.555
presse@euregio-rmn.de
www.euregio-rmn.nl