Deel kiesgerechtigden krijgt nieuwe stembiljetten (27-10-2005)

Omstreeks woensdag 26 oktober verstuurde Waterschap Rivierenland aan de inwoners van het rivierengebied 750.000 stempakketten voor de bestuursverkiezingen. Ondanks de zorgvuldige voorbereidingen ontvingen ongeveer 15.000 inwoners verkeerde stembiljetten. Zij krijgen nog deze week een brief en nieuwe biljetten van het waterschap, zodat iedereen gewoon kan stemmen op de kandidaat van zijn of haar keuze.

Het gaat om die inwoners van het rivierengebied die één gecombineerd stempakket hebben ontvangen, omdat ze stemrecht hebben voor alle belangencategorieën (ingezetenen, gebouwd en ongebouwd) en inwoners die in meerdere kieskringen stemrecht hebben. Wat ging er mis? Tijdens het drukproces zijn de namen van de kandidaten voor ingezetenen op het biljet voor gebouwd terecht gekomen en omgekeerd. Daardoor zijn de biljetten onbruikbaar.

Gelukkig werd het waterschap gebeld door opmerkzame kiezers en kon de fout snel worden getraceerd en tijdig worden rechtgezet.

De juiste stembiljetten kunnen stemgerechtigden in een gratis antwoordenvelop terugsturen. Uiterlijk 15 november 12.00 uur moeten ze ontvangen zijn.