Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Huissen/Bemmel - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 27-10-2005 14:10:12

Het verkeershandhavingsteam heeft woensdag in Huissen, Haalderen en Bemmel verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 39 bekeuringen uitgedeeld. Er werd o.a. gecontroleerd op snelheid, roodlicht, gordel en helm.
In Huissen reden op de Wagenweg tussen 07.00 uur en 10.30 uur acht van de 1300 voorbijgangers harder dan 50 km/u. Daarnaast kregen negen automobilisten een bon voor het niet dragen van een gordel. Drie bonnen werden uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. Op de kruising van de Wagenweg en de Nielant reed één automobilist door rood en werd bekeurd. Van 10.35 uur tot 12.00 uur werd eveneens in Huissen gecontroleerd op de Loostraat en op de Bredestraat. Daarbij werd één hardrijder op de bon geslingerd. Er werden 70 voorbijgangers gecontroleerd. Voor de rest werden bekeuringen uitgeschreven aan vijf automobilisten voor het niet dragen van een gordel, en één bromfietser voor het rijden op een opgevoerde brommer.
In Bemmel werden geen hardrijders geflitst. Er werd gecontroleerd tussen 12.45 uur en 15.00 uur op de Papenstraat en op de Dijkstraat. Er werden wel zes bekeuringen uitgeschreven aan: vier automobilisten voor het niet dragen van een gordel, één bromfietser voor het rijden zonder helm en één automobilist die geen kentekenplaat op zijn aanhanger had.
In Haalderen op de Van der Mondeweg werden twee hardrijders geflitst en één automobilist bekeurd voor het niet tonen van het rijbewijs. Dit gebeurde tussen 13.00 en 16.00 uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Wageningen; Politie onderzoekt zedenmisdrijf

Publicatiedatum: 27-10-2005 13:59:16

De politie in Wageningen is een onderzoek begonnen naar de toedracht van een zedenmisdrijf, dat zich op woensdag 26 oktober tussen 21.45 en 22.15 uur zou hebben afgespeeld. Een 46-jarige vrouw uit Wageningen zou in de bossages van de Haverlanden/hoek Asterstraat het slachtoffer zijn geworden. De politie is direct met een onderzoek gestart.

Het slachtoffer liep gisteravond over de Rooseveltweg, komende uit de richting van de Ireneschool. Vervolgens is zij langs de flats aan de Asterstraat gelopen. Op grond van een eerste verklaring, houdt de politie rekening met de mogelijkheid dat de vermoedelijke dader haar te voet gevolgd heeft. Het slachtoffer (klein postuur) droeg een half lange, lichtbeige jas (tot over haar knie), een bruine broek en zwarte schoenen. Ook droeg zij een paarse sjaal rond haar hoofd. Getuigen hebben inmiddels aangegeven dat de vermoedelijk dader ongeveer 1.80 tot 1.90 meter lang is. De man zou een normaal postuur hebben, zwart haar en een licht getinte huidskleur.

Flyers
Om zoveel mogelijk informatie te verzamelen, verspreidt de politie vandaag flyers in de flatwoningen langs de route die het slachtoffer gelopen heeft. Heel specifiek is de politie op zoek naar iemand, die tussen 21.45 en 22.15 uur de hond heeft uitgelaten in de omgeving van de Asterstraat. Waarschijnlijk is deze persoon het slachtoffer en de dader tegemoet gelopen. Deze getuige zou met de hond over de Rooseveltweg gelopen hebben, in de richting van de Van Uvenweg. Op dit moment is nog niet duidelijk of dit een man of een vrouw geweest is. Maar sowieso wil de politie graag in contact komen met mensen die informatie over het misdrijf hebben. Ook als zij geen getuige zijn geweest, maar wel informatie over de zaak gehoord hebben. U kunt uw informatie kwijt bij de recherche in Wageningen, telefoonnummer 0900 - 8844.
In de loop van vandaag zal de politie onder haar abonnees in Wageningen een speciale editie van de Nieuwsbrief verspreiden, waarin ook aandacht voor deze zaak wordt gevraagd.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 - 688221