Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


27 oktober 2005


Doornspijk - Inbraak autobedrijven en woning

Van dinsdag op woensdag (25/26-10) werd er ingebroken in twee bedrijven en een woning.
Bij het bedrijf aan de Zuiderzeestraatweg West kwam de dader kwam binnen door het
vernielen van een wc-raam. Ontvreemd werd een rode Opel Corsa, voorzien van het handelaarskenten 45-47-FH. In de auto lagen de originele kentekenplaten LH-DX-89. De roldeur van de garageruimte werd geforceerd en daarna kon de auto naar buiten gereden
worden.
Aan de Oude Kerkweg werd er ingebroken in een woning en een bedrijf. Bij de woning werd de achterdeur geforceerd. Ontvreemd werd een handtas met oa rijbewijs en betaalpas.Het bedrijf kwam men binnen door de het openbreken van de toegangsdeuren. Binnen werden een aantal kasten geforceerd. Er werd geld en een mobiele telefoon ontvreemd.
De politie onderzoekt of er verband bestaat tussen de drie inbraken.


Nunspeet - Inbraak bedrijf

Van dinsdag op woensdag (25/26-10) werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Dorpsstraat.
De daders zijn op het dak geklommen en hebben vervolgens een gat in het dak gemaakt. Bij het doorzoeken van de ruimte werd een enorme ravage aangericht. Meerdere stellages werden leeggehaald. Ontvreemd werd een grote hoeveelheid huidverzorgingsproducten waaronder de duurdere merken twv van circa E 10.000,-.


Harderwijk - Insluiping woning

Een ouder echtpaar aan de Van Maerlantlaan kreeg op woensdag (26-10) tussen
18.30-19.00 uur bezoek van een onbekende vrouw die zich met een smoes de woning wist binnen te werken. Terwijl zij het echtpaar aan de praat hield sloot ze de deur naar de gang zodat vermoedelijk een tweede persoon vrij spel had. Deze persoon heeft de slaapkamer doorzocht en geld weggenomen. Signalement van de vrouw: lengte plm. 1.50 m, leeftijd
20-25 jaar, tenger postuur, getinte huidskleur, droeg een donkere hoofddoek en donkere lange jurk. De vrouw sprak slecht Nederlands.


Harderwijk - Veelpleger aangehouden

De politie heeft op woensdagmiddag (26-10) een 38-jarige Harderwijker aangehouden voor diefstal van een DVD-speler uit een winkel aan de Donkerstraat. Er is proces-verbaal
opgemaakt. De man staat op de veelplegerslijst en is ingesloten. Hij zal naar verwachting tot aan de rechtszitting in hechtenis blijven.


Hattem - Inbraak woning

Op woensdag (26-10) werd er overdag ingebroken in een woning aan de Vuursteenberg.
De dader forceerde een raam op grove wijze te forceren en klom daarna naar binnen.
Ontvreemd werden oa een laptop en een camera.


Nunspeet - Beroving vrouw

Een 69-jarige vrouw uit Nunspeet werd op woensdagmorgen (26-10) op de Piersonstraat beroofd van haar portemonnee. De vrouw had net een geldbedrag gepind en fietste weg met de portemonnee nog in de hand geklemd. Opeens verscheen er een fietser achter haar. Hij gaf de vrouw een duw waardoor ze viel en de man de portemonnee kon pakken. Hij fietste weg in de richting van de Oosteinderweg. Het signalement van de dader:
ong. 17 jaar, kort haar, normaal postuur, blanke huidskleur, gekleurd T-shirt, baseballpet.
Een politieonderzoek is gestart.


Vaassen - Verkeersconflict loopt hoog op

De politie heeft woensdagmiddag (26/10) ingegrepen bij een incident op de Woenstijnweg tussen de inzittenden van een personenauto en een bestelbus, die kort daarvoor bij een verkeersconflict betrokken waren op de kruising Apeldoornseweg/Woestijnweg.
Na het verkeersincident (een voorrangskwestie) dat omstreeks 16.30 uur op deze kruising plaats vond, vervolgden de inzittenden van een bestelbus, drie Vaassenaren van 34, 36 en 42 jaar, hun weg via de Woestijnweg. Ze werden daarbij achterna gereden door de personenauto met daarin twee Vaassenaren van 18 en 22 jaar.
Nadat de bestelbus op de Woestijnweg was gestopt om één van de inzittenden uit te laten stappen, kwam het tussen de partijen tot een handgemeen waarbij vermoedelijk over en weer klappen zijn gevallen. Toen de politie ter plaatse kwam waren inmiddels een tiental familieleden en kennissen van de twee Vaassenaren ter plaatse die allen hun mening luid en duidelijk te kennen gaven. De politie heeft de partijen gescheiden.
Tijdens het tumult zou één van de drie Vaassenaren een bijl uit zijn auto tevoorschijn hebben gehaald. De politie heeft de bijl in beslag genomen en is een onderzoek gestart. De twee Vaassenaren zijn uitgenodigd om aangifte te doen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --