Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


27 oktober 2005


Zutphen -koffer gestolen

Uit een niet afgesloten kantoor aan de Ooyerhoekseweg werd woensdagmiddag tussen 12.40 en 12.55 uur een zwarte koffer weggenomen. In de koffer zaten formulieren, toiletartikelen en een mobiele telefoon. De koffer werd enige tijd later door een voorbijganger gevonden bij de telefooncel aan de Gerard Doustraat en bij het politiebureau afgeleverd. Alle goederen, behalve de mobiele telefoon, zaten nog in de koffer. Mogelijk zijn er mensen die gezien hebben, dat iemand de koffer bij zich had en bij de telefooncel achterliet. Getuigen hebben bij het kantoor een man van ongeveer 25 jaar oud gezien met een licht getint uiterlijk. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie in Zutphen via telefoonnummer 0900 8844.


Zutphen - Meisje aangehouden voor winkeldiefstal

Een 15-jarig meisje uit Zutphen werd woensdagmorgen betrapt door winkelpersoneel in een winkel aan de Polsbroek. Ze had drie truien en een paar schoenen weggenomen zonder te betalen. Zij werd aangehouden. Op het politiebureau bekende zij de diefstal. Het meisje zal worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject, waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Hall - Door wesp in sloot

Een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Elburg kwam woensdagmiddag rond 13.20 uur met zijn vrachtwagen in de sloot terecht. De man reed over de Hallsedijk richting Hall. In een bocht naar links werd hij afgeleid doordat er een wesp in de cabine vloog. Hierdoor belandde hij in een sloot. De chauffeur bleef ongedeerd. Of de wesp het heeft overleefd is niet bekend.


Empe - bromfietser raakt gewond

Een 18-jarige bromfietser uit Voorst raakte woensdagmorgen rond 07.20 uur gewond na een aanrijding. De jongeman reed over de Rijksweg richting Empe. Een 33-jarige automobilist uit Zutphen kwam uit tegenovergestelde richting aanrijden. Hij wilde links afslaan de Breestraat in en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. De jongeman had letsel aan zijn been en werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Brummen/Eerbeek/Hall - Veel boetes tijdens blauwe avond

Woensdagavond werd een grote verkeerscontrole (blauwe avond) gehouden in Brummen, Eerbeek en Hall. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 16x niet dragen autogordel, 29x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x niet kunnen tonen kentekenbewijs, 1x kenteken niet zichtbaar, verlichting niet in orde, groot licht voeren in bebouwde kom, 5x opgevoerde bromfiets en 1x handsfree bellen.
Er werden 78 blaastesten afgenomen; niemand had gedronken.

Verder werden 185 bestuurders betrapt op te hard rijden bij controles op de Hallsedijk in Hall, de Loenenseweg in Eerbeek en in de 30 km zone op de Derickxkamp. Deze bestuurders krijgen een boete thuis gestuurd. Dergelijke grote controles worden met enige regelmaat gehouden.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --