Ilse media

Download.nl gaat eBooks verkopen

Ilse media (het bedrijf achter de entertainmentportal www.download.nl ) en New-E-Publishing B.V. (het bedrijf achter www.eBook.nl ) gaan samen eBooks aanbieden aan de bezoekers van Download.nl. Daarvoor hebben ze samen een online eBookwinkel geopend die dit mogelijk maakt. Hiermee kunnen via de Download.nl eBookwinkel Nederlandse eBooks verkocht worden van onder anderen David Baldacci, Tom Clancy, Ruth Rendell, Jackie Collins en Elizabeth George. In totaal worden er 20.000 eBooks via de winkel aangeboden.

Door deze eBooks aan te bieden kunnen ze gelezen worden op allerlei PDA's en ook op sommige Smartphones. Het lezen van eBooks op de PDA sluit goed aan bij de doelgroep van Download.nl. De markt van eBooks is in de Benelux nog relatief klein maar is inmiddels begonnen aan een opmars. Door de groeiende hoeveelheid van verschillende apparaten die met eBooks overweg kunnen wordt de markt steeds groter en breder. De Nederlandse eBook-markt krijgt door de samenwerking een behoorlijke impuls.

'We zijn erg verheugd over de samenwerking met ilse media en download.nl. Met meer Nederlandse eBook titels en deze samenwerking met download.nl zal de eBook markt in Nederland een belangrijke impuls krijgen,' stelt Sander van Kempen, directeur van New-E-Publishing.

'Het uitgebreide aanbod eBooks is afgestemd op de vraag van onze klanten. We verwachten daarom ook veel van de verkoop van digitale boeken. Het is een prima aanvulling op het assortiment van onze online entertainment winkel,' aldus Sander Remans van Download.nl.

De titels worden aangeboden via de internetsite van Download.nl in MobiPocket eBookformaat. De kopers kunnen de titels na aankoop direct downloaden. De software om de boeken te lezen is gratis en kan worden gedownload via de website.

Over New-E-Publishing

New-E-Publishing is in Nederland de partner voor uitgevers op het gebied van digitale uitgaven. New-E-Publishing biedt alle faciliteiten die benodigd zijn, van advies en begeleiding tot conversie, Digital Rights Management (DRM) en eCommerce faciliteiten. Zij rekent algemene en professionele uitgevers tot haar klantenkring, zoals A.W. Bruna, Unieboek, Kosmos-Z&K, Het Spectrum, Kluwer Nederland, etc. New-E-Publishing verzorgt eBookwinkels voor ilse media (www.download.nl) en pocketinfo (www.pocketinfo.nl).

New-E-Publishing is sinds 2000 actief op dit gebied en is gevestigd in Amsterdam.

Over Download.nl

Download.nl, online entertainment winkel, biedt muziek van de bekende platenmaatschappijen als Sony BMG Music Entertainment, EMI, Warner Music, PIAS, V2 Music en CNR Entertainment. De catalogus bevat meer dan 400.000 nummers van onder meer internationale popartiesten, Nederlandse artiesten, wereldmuziek en oldies. Bij Download.nl kan de klant kiezen uit verschillende betaalsystemen, waaronder creditcard, iDeal, MiniTix en 0900. Naast muziek biedt Download.nl ook hoogwaardige portable entertainment, waaronder Real Tones, mobiele filmtrailers en java games.
Over ilse media groep
ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van websites, waaronder www.ilse.nl, www.startpagina.nl, www.nu.nl, www.overzicht.nl, www.web-log.nl en www.download.nl bereikt ilse media meer dan 60% van alle internetters in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites www.kaboem.nl en www.cu2.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Samen genereren ilse media en newrulez ruim 400 miljoen pageviews per maand op het internet.

Naast haar online activiteiten is ilse media uitgever van de welke informatiegidsen. Deze uitgaven en de website www.welke.nl, helpen de consument bij het maken van grote aankoopbeslissingen. ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 62 magazines in Nederland.

Voor meer informatie over de ilse media groep kunt u terecht op www.ilsemedia.nl