Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 27 oktober

Alkmaar 27-10-2005 - 14.30 uur

Snelheidscontroles

Middenmeer, woensdag 26 oktober 2005.

Woensdagavond tussen 19.00 en 21.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Alkmaarseweg, op een weggedeelte met een snelheidslimiet van 80 km/u. Tijdens deze controle passeerden 590 voertuigen het meetpunt. Ruim 10% van deze voertuigen, namelijk 63, reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km/u.

Heerhugowaard, woensdag 26 oktober 2005.

Woensdagmiddag en avond werden verschillende snelheidscontroles gehouden op de Westerweg op weggedeelten waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. Tijdens deze controle passeerden 3800 voertuigen het meetpunt. Ruim 10% van deze voertuigen, namelijk 423, reden te snel. Het is niet bekend wat de hoogst gemeten snelheid was.

Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel.

Alkmaar, woensdag 26 oktober 2005.

Woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond een aanrijding plaats tussen twee fietsers op de kruising van het Zevenhuizen met de Geestersingel. Eén van de fietsers, een 47-jarige man uit Alkmaar, reed over het Zevenhuizen in de richting van kruising. Een onbekend gebleven jongen reed linksaf vanaf de Geestersingel het Zevenhuizen op. Hij sneed de bocht af en botste tegen de andere fietser aan. Toen de Alkmaarder de jongen aansprak begon deze te schelden waarna een handgemeen ontstond. Daarbij werd de onbekende fietser geholpen door de bestuurder van een personenauto. Kennelijk kenden beiden elkaar en verdwenen kort daarna over het Zevenhuizen in de richting van de Molenbuurt. Bij de aanrijding liep de Alkmaarder een botbreuk op in zijn voet. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval en verzoekt hen contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Vrouw mishandeld

Hoorn, woensdag 26 oktober 2005.

Woensdagmiddag werd een 34-jarige vrouw uit Hoorn in haar woning mishandeld door haar ex-vriend. De man en vrouw kregen woorden met elkaar waarna de man zijn ex-vriendin met kracht tegen het gezicht sloeg. Hierbij raakte zij gewond aan haar hoofd en oor. De verdachte verliet na de mishandeling de woning. Zijn identiteit is bekend maar hij kon nog niet worden aangehouden.

Inbreker aangehouden

Schagen, woensdag 26 oktober 2005.

Woensdagavond werd een 15-jarige jongen uit Den Helder aangehouden op de Loet. De aanhouding werd verricht door een medewerker van een daar gelegen horecabedrijf. Deze medewerker zag dat de jongen uit het raam van een kantoor van het bedrijfspand kroop. Het bleek dat hij een digitaal fototoestel had weggenomen uit het kantoor. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

Twaalf jongens aangehouden na plegen van vernielingen

Den Helder, woensdag 26 oktober 2005.

Woensdagavond werden 12 jongens, variërend in de leeftijd van 15 tot 18 jaar en afkomstig uit Den Helder, aangehouden in een treinstel op het station Zuid. Passagiers van een voorbijrijdende trein hadden gezien dat de groep jongens vernielingen pleegden (er werden ramen vernield) in een wachtruimte van het station. Zij meldden de vernielingen aan de politie. Omdat niemand vanuit de groep wilde vertellen wie wat gedaan had, werd de groep in zijn geheel aangehouden. Nadat zij waren overgebracht naar het politiebureau bleek al snel dat een 17-jarige jongen uit Den Helder als echte verdachte kon worden aangemerkt. Alle aangehoudenen zijn later op de avond weer in vrijheid gesteld.

Veroorzaker aanrijding onder invloed van alcohol.

Heerhugowaard, woensdag 26 oktober 2005.

Woensdagavond veroorzaakte een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard een aanrijding op de Zuidwijkring. Hij botste daar tegen een geparkeerde auto. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 315 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Inbraak winkel

Hoorn, donderdag 27 oktober 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel aan de Reiger. Door het vernielen van een raam in de toegangsdeur kon men het pand betreden. In de winkel werd een vitrinekast vernield. Hierdoor raakten een groot aantal modelautos die in deze kast stonden beschadigd. De eigenaar kon nog niet aangeven of er ook van dit soort autos zijn weggenomen en hoeveel dat er zouden zijn. De schade in de winkel is aanzienlijk.

Computer en geld uit woning gestolen.

Alkmaar, donderdag 27 oktober 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag tussen 00.15 en 05.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Buizerdweg. Men kwam in de woning door een gat in het kozijn te boren waarna een raam kon worden geopend. Van uit de woning werd een laptop computer en geld weggenomen. Ook mist de bewoner een mobiele telefoon.

Man aangehouden na bedreiging

Alkmaar, donderdag 27 oktober 2005.

Donderdagmorgen werd een 40-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Wognumsebuurt. De man bevond zich in één van de daar gelegen kantoorpanden en was het kennelijk niet eens met de wijze waarop zijn verzoek/vraag werd behandeld. Hierop pakte hij een tas die hij bij zich droeg en dreigde een bom tot ontploffing te brengen. Kort hierop verliet de man met de tas het kantoorpand. Buiten gekomen werd hij aangehouden door de gewaarschuwde politie. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Er werden geen explosieven bij de man aangetroffen. Gedurende deze actie is de omgeving van het kantoorpand gedurende een klein uur afgezet voor het publiek.