ChristenUnie


PvdA breekt ban politieke correctheid donderdag 27 oktober 2005 - 14:18

Arie Slob blij met kritiek Dijsselbloem op programmas van MTV en TMF

Arie Slob reageert blij verrast op de opmerking van Jeroen Dijsselbloem (PvdA) dat muziekzenders als MTV en TMF zich rekenschap moeten geven van de effecten van erotische clips: Het is een verademing dat nu ook vanuit de PvdA kritische vragen worden gesteld bij de inhoud van televisieprogrammas. Daar is moed voor nodig, want dat is niet politiek correct. Aanleiding voor de opmerkingen van Dijsselbloem was de groepsverkrachting in Rotterdam.

De ChristenUnie vroeg in het verleden al vaker om aandacht voor de effecten van geweld en sex op televisie, maar leek een roepende in de woestijn. Met een verwijzing naar zelfregulering en de verantwoordelijkheid van de programmamakers bleven parlementariƫrs en bewindslieden op veilige afstand.

Slob meldt dat de ChristenUnie in februari 2006 samen met de EO en de NCRV een brede conferentie organiseert over de schadelijke effecten van sex op televisie. De aanleiding is de vraag of de ChristenUnie altijd moet reageren op een overdaad aan geweld en sex op televisie. Slob: Het is niet politiek correct om morele grenzen te stellen. Bijna niemand waagt zich daaraan. Stel je voor dat je verder als moraalridder door het leven moet. Slob stoort zich daar niet zo aan, maar benadrukt dat het in de politiek wel gaat om resultaat: Het aan de kaak stellen van de verloedering in de media is geen doel op zich. Het moet wel ergens toe leiden. Staatssecretaris Medy van der Laan pareert consequent: Ik kan er niks aan doen. Voor mij is duidelijk dat ze er ook niks aan wil doen. Ook Balkenende en Donner hebben aangegeven dat ze niet op willen treden. Ik ben blij dat de PvdA zich nu bij ons aansluit. Dat biedt perspectief.

---