Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

Op dit moment zijn wij bezig met een onderzoek naar het gebruik van onze website. Wij verzoeken u vriendelijk aan dit onderzoek deel te nemen.

printversie

Waterschap past sloten aan in Sprang-Capelle

Verbinden van natuurgebieden Den Duiver en De Dullaard

Waterschap Brabantse Delta past de sloten aan in de natuurgebieden Den Duiver en De Dullaard in Sprang-Capelle. De glastuinbouw tussen de natuurgebieden in wordt verplaatst naar de Wendelnesseweg zodat er één groot natuurgebied ontstaat. Het waterschap is al met de werkzaamheden gestart. De uitvoering gebeurt in fasen.

Tussen de natuurgebieden Den Duiver en De Dullaard bij Sprang-Capelle liggen momenteel vijf glastuinbouwbedrijven. Voor deze verspreid gelegen bedrijven is door de gemeente een andere, centrale locatie gevonden aan de Wendelnesseweg in Sprang-Capelle, waar bovendien meer mogelijkheden zijn om door te groeien.
Door de verplaatsing van de bedrijven komt er ruimte vrij om de twee natuurgebieden met elkaar te verbinden. Dieren en planten kunnen zich daardoor gemakkelijker over een groter gebied verplaatsen en voortplanten. Het waterschap zorgt voor de benodigde aanpassingen aan de sloten in het gebied.
Dit project is tot stand gekomen op basis van vrijwilligheid en betrokkenheid van diverse partijen.

Uitsterven
De natuur krijgt in het dichtbevolkte West-Brabant steeds minder ruimte. Vooral kleine dieren dreigen daardoor uit te sterven. Daarom beschermt waterschap Brabantse Delta de natuur door vennen en kreken schoon te maken en te houden. En door natuurstroken aan te leggen die als verbindingsweg tussen natuurgebieden fungeren voor libellen, vlinders, kikkers en padden.