Gemeente Den Haag

oktober (2005)
Mening hagenaar belangrijk voor voortbestaan beachteam kijkduin (27 oktober)

De gemeente Den Haag houdt een enquête onder de Haagse bevolking over het functioneren van het Beachteam op Kijkduin afgelopen zomer. De enquête is zowel digitaal beschikbaar als op papier op te vragen via het gemeentelijk ContactCentrum. Via internet is de enquête op te vragen op www.denhaag.nl/beachteam. Hagenaars die geen computer hebben, maar toch aan de enquête willen meedoen, kunnen voor een formulier bellen met het gemeentelijk ContactCentrum op telefoonnummer

353 3000. Het gemeentelijk ContactCentrum is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Beachteam
Het Beachteam heeft tijdens de afgelopen zomervakantie voornamelijk geopereerd op het strand vóór Kijkduin (ongeveer 800 meter tussen de trap bij Zeehaghe en het Atlantic Hotel). Maar ook de boulevard, de passage en de aangrenzende parkeerplaats waren onderdeel van het werkveld. De enthousiaste jongeren hebben tijdens de rondgang -naast informatie- ook afvalzakjes uitgedeeld. Deze papieren zakjes waren bedoeld als hulpmiddel bij het verzamelen van afval tijdens het strandbezoek. Bij het verlaten van het strand, konden de bezoekers de zakjes kwijt in de afvalbakken op het strand. De jongeren waren herkenbaar aan hun blauwe poloshirt met logo's en de opdruk met de tekst 'Houd Kijkduin Schoon'.

Samenwerking
De actie 'Houd Kijkduin Schoon' is een initiatief van de gemeente in samenwerking met Stichting Nederland Schoon en Stichting Beach Resort Kijkduin. Den Haag gaat komend jaar meedingen naar de prijs 'Schoonste strand van Nederland'. Het is daarom zaak om onder meer de effectiviteit van het Beachteam te toetsen.