Gemeente Bernheze


Bernheze draagt steentje bij aan hulp slachtoffers aardbeving

Het college van burgemeester en wethouders is zoals iedereen erg aangedaan door de verschrikkelijke aardbeving die Pakistan heeft getroffen. Woensdag 26 oktober heeft burgemeester Heijmans in de commissie Bestuur en Strategie in Bernheze een oproep gedaan om de actie Help slachtoffers aardbeving Pakistan te ondersteunen. De commissie heeft hier op genereuze wijze op gereageerd.

Ten gevolge van de aardbeving in Pakistan is een grootscheepse hulpactie opgezet die door diverse landelijke hulporganisaties wordt georganiseerd. De daarmee verband houdende inzamelingsactie heeft de naam Help slachtoffers aardbeving Pakistan, maar is ook voor de getroffenen in Afghanistan en India.
Vanwege de omvang van de ramp en de vele duizenden slachtoffers heeft de commissie Bestuur en Strategie van Bernheze besloten dat zij haar betrokkenheid wil tonen en daarom een steentje bij moet dragen.

De commissie stemt, vooruitlopend op officiële besluitvorming in de gemeenteraadsvergadering op 10 november 2005, in met een bedrag van 35.000,-. Dat is 3,- per woning in Bernheze. Daarmee wil de commissie de link leggen met het onderdak voor de getroffenen waar nu de eerste aandacht naar uit moet gaan in de hulpverlening. Tijdens de commissievergadering heeft de heer M. van der Heijden, fractievoorzitter BZB'98, namens de gemeente Bernheze direct het speciale telefoonnummer gebeld dat voor de TV-actie van woensdagavond 26 oktober was opengesteld, met de toezegging van 35.000,- vanuit de gemeente Bernheze.

Het college van Bernheze wil met haar actie ook alle andere gemeenten oproepen om het voorbeeld van Bernheze te volgen en een bedrag te storten op giro 800800 van de samenwerkende hulporganisatie ten behoeve van de actie Help slachtoffers aardbeving Pakistan.