Ingezonden persbericht


Persbericht Federatie van Ouderverenigingen

----

Handreiking voor ouders van kind met een verstandelijke handicap

Anticonceptie, wat is het beste voor uw kind?

Veel ouders van jongeren met een verstandelijke handicap vragen zich af hoe zij om moeten gaan met anticonceptie voor hun kind. Heeft mijn kind wel seksuele gevoelens? Is anticonceptie inderdaad nodig? Wat is voor mijn kind het beste? Daarom publiceert de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) de brochure 'Anticonceptie, wat is het beste voor uw kind?'. Deze brochure geeft informatie voor ouders die nadenken over anticonceptie voor hun kind met verstandelijke beperkingen. Zo kunnen ouders en kind samen een goede keuze maken.

Ieder mens heeft seksuele gevoelens. Wat dat betreft is seksualiteit voor mensen met verstandelijke beperkingen niet anders dan voor anderen. Wie in de pubertijd komt en geslachtsrijp wordt, kan zwanger raken of een meisje zwanger maken. Dat is het moment om na te denken over anticonceptie. De brochure 'Anticonceptie, wat is het beste voor uw kind?' gaat in op vragen over anticonceptie. De ouderverenigingen willen ouders en hun kinderen met een handicap goed informeren, zodat zij een afgewogen keuze kunnen maken en de gevolgen van een dergelijke keuze kunnen overzien.

Eerder werden in deze serie de FvO-brochures 'Seksualiteit van mensen met een verstandelijke handicap' en 'Seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke handicap' gepubliceerd.

Bestellen

De brochure 'Anticonceptie, wat is het beste voor uw kind?' is te bestellen via de winkel op www.fvo.nl of telefonisch, T 030 2363767. De prijs voor leden van de ouderverenigingen is ^ 2,00 en voor niet-leden ^ 3,00 exclusief verzendkosten. Artikelnummer 17120.

-----

Noot aan de redactie:

De digitale voorkant van de brochure kunt u downloaden via het persbericht op www.fvo.nl.

Voor meer informatie of een proefexemplaar, kunt u contact opnemen met Anki van de Lagemaat, afdeling Communicatie & Beeldvorming van de Federatie van Ouderverenigingen, T 030 236 37 48.

F01-1/1424/AL