Stichting ict op school

Solcon deelnemer Kwaliteitsregeling

Solcon is na succesvolle toetsing toegelaten als deelnemer aan de Kwaliteitsregeling Internetdiensten Onderwijs. Deze ISP (Internet Service Provider) is de elfde deelnemer aan de Kwaliteitsregeling. Solcon ontvangt het officiële Bewijs van Deelname, waarmee het KwaliteitsBeeldmerk gevoerd mag worden.

Deelnemers aan de Kwaliteitsregeling onderscheiden zich van andere ISP's door zich in hun dienstenaanbod speciaal te richten op het onderwijs, waarbij zij het aanbod en de voorwaarden transparant maken en zich onderwerpen aan de geschillenregeling. Solcon heeft als ISP naam gemaakt met de sterk innoverende inslag van het bedrijf. Inmiddels is men in Dronten gestart met de uitrol van een eigen regionaal ADSL-netwerk, waardoor in deze plaats ADSL2+ beschikbaar is gekomen. Andere plaatsen en regio's zullen volgen.

Sinds 1 januari 2004 mogen scholen een eigen ISP en internetvoorzieningen kiezen. De Kwaliteitsregeling is ontwikkeld om de keuze voor scholen eenvoudiger te maken. Zaken doen met een Kwaliteits-ISP geeft scholen vooraf de nodige duidelijkheid en tijdsbesparing en achteraf zekerheden in de vorm van een klachten- en geschillenregeling. De Kwaliteitsregeling heeft zijn nut bewezen, het is dan ook de wens van de betrokken partijen om deze regeling te verbreden naar andere sectoren.

Tien ISP's zijn eerder al via toetsing toegelaten als deelnemer aan de Kwaliteitsregeling Internetdiensten Onderwijs. Het betreft 4D IN VISION, Aramiska, BIT BV, Utelisys Communications bv, VIA NET.WORKS Nederland B.V., XB Networks B.V., Multikabel, TownQSP, KPN en XS4ALL.
Circa 80 procent van scholen voor primair en voortgezet onderwijs gebruiken de diensten van een ISP die deelneemt aan de Kwaliteitsregeling.

De Kwaliteitsregeling Internetdiensten Onderwijs is een initiatief van de Stichting Ict op School. Stichting Ict op School adviseert onderwijsinstellingen zaken te doen met ISP's die meedoen aan de Kwaliteitsregeling.

Voor meer informatie:
Annelou van Egmond 06-22425903
Info@krid-onderwijs.nl
www.krid-onderwijs.nl