Aegon gedagvaard door 155 Vliegwiel-gedupeerden

Beursklacht

http://www.beursklacht.nl

Aegon gedagvaard door 155 Vliegwiel-gedupeerden.

Beursklacht, de juridische vertegenwoordiger van ruim 2.000 effectenlease gedupeerden, heeft de eerste dagvaarding uitgebracht namens 155 cliënten die door Aegon zijn gedupeerd.
De datum van de rolzitting is inmiddels vastgesteld op 8 november 2005. In deze groep van gedupeerden zit een grote variatie aan contracten en hoogten van claims. Misleidende brochures en gebrekkige voorlichting van Aegon is de oorzaak van hun financiële strop geweest. Zij wisten niet eens dat er met geleend geld werd belegd. Er werd hun voorgehouden dat zij spaarden en dat was ook hun bedoeling: Sparen voor -de oude dag-, de studie van de kinderen of gewoon voor slechtere tijden. Zo zijn er contracten verkocht aan minderjarigen, ouderen en aan mensen die de Nederlandse taal niet of amper machtig zijn.
Bij veel van hen werd meer dan één contract afgesloten.

Aegon heeft weliswaar geprobeerd onderhandelingen over een eventuele schikking te voeren, echter wilde dat slechts op grond van sociale overwegingen doen. Voor de andere gedupeerden heeft Aegon een zwaar onvoldoende voorstel te bieden: De Duisenberg-regeling. Een voorstel dat voor deze zwaar getroffen groep ver beneden de maat is: Het gaat slechts in op de kennelijke restschuld terwijl het geen recht doet aan de jurisprudentie die reeds in ruime mate aanwezig is op het gebied van aandelenlease. Beursklacht wijst dit voorstel (de Duisenbergregeling) voor al haar cliënten met aandelenleasecontracten dan ook volledig van de hand. Zij ziet de Duisenberg-regeling als een doofpotregeling. Het bevreemdt Beursklacht ook ten zeerste dat de Duisenberg-regeling wordt toegejuicht door de politiek en de financiële toezichthouders (A.F.M. en de Nederlandse Bank) gezien het ontbreken van de WCK-vergunning (Wet op het Consumentenkrediet). Dit feit verdient een grondig onderzoek van de toezichthouders daar dit ernstig lijkt op een economisch delict.

Een kort overzicht van de nog uit te brengen dagvaardingen in de komende periode: Beursklacht is in de afrondende fase voor het uitbrengen van de dagvaarding van de eerste groep cliënten met contracten van Dexia. Deze dagvaarding wordt naar verwachting uitgebracht namens een groep van ongeveer 400 cliënten. In december wordt DSB-Hollands Welvaren gedagvaard, met als detail dat naast de ingelegde gelden en de betaalde restschuld of kwijtschelding van de restschuld, ook gevolgschade zal worden geclaimd.

In het eerste kwartaal van 2006 zullen Fortis Groeivermogen, Fortis-Defam en Levob worden gedagvaard. Ook Ohra kan haar verantwoordelijkheid naar haar klanten niet ontlopen. In dezelfde periode zal Beursklacht namens een tweede groep van haar cliënten met een Aegon Vliegwielcontract opnieuw een dagvaarding uitbrengen en wordt voor een tweede groep van Dexia gedupeerden eveneens een dagvaarding uitgebracht.

De mogelijkheid voor aanmelden voor één van de genoemde collectieve procedures blijft mogelijk.

Het in dit verband gebruikte woord -collectief- verwijst slechts naar het aantal gedupeerden dat deelneemt in een procedure. De klachten in een dergelijke groep cliënten worden in de gezamenlijke dagvaarding gebundeld.

Beursklacht
Postbus 2020
2002 CA Haarlem

www.beursklacht.nl
info@beursklacht.nl

Voor de redactie
Contactpersoon: Gerard Burggraeve
tel. 06 - 24761250