Politie Drenthe

Extra service wegbeheerder

Assen 27-10-2005 - Rijkswaterstaat biedt als wegbeheerder van de N34 de weggebruiker op de toeritten naar de autoweg tussen Emmen en Holsloot een extra service door onder het verkeersbord dat een autoweg aanduidt nog eens met een onderbord te vermelden dus maximaal 100 kilometer per uur.

Hoewel de weg er daar op het eerste gezicht uitziet als een autosnelweg met gescheiden rijbanen en ongelijkvloerse kruisingen is het toch een autoweg. Belangrijkste kenmerk: er ontbreekt een vluchtstrook. De weg wordt ook aangeduid met het bord autoweg. Veel automobilisten gaan er bij het zien van de gescheiden rijbanen vanuit dat ze te maken hebben met een autosnelweg. Om de automobilisten nog eens duidelijk te maken dat de N34 tussen Emmen en Holsloot toch echt een 100 kilometerweg is, heeft Rijkswaterstaat de onderborden aangebracht. Bovendien zijn ook op de N34 zowel bij Emmen Zuid als bij Holsloot extra autoweg borden geplaatst met dezelfde tekst op het onderbord.

Onderbord N34

Controles Boetegeld = Sneu Geld

Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu geld staan de komende week onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 28 oktober staat de radarauto op de Hondsrugweg, de Boslaan en de Rondweg in Emmen.

Zaterdag 29 oktober is er een snelheidscontrole op de N371 tussen Dieverbrug en Meppel.

Zondag 30 oktober is er s middags en s avonds een radar snelheidscontrole op de N37 tussen Hoogeveen en de grens met Duitsland.

Maandag 31 oktober is er een gordel- en roodlichtcontrole in Assen.

Dinsdag 1 november is er een radar snelheidscontrole op de N34 tussen Holsloot en Gieten en op het gedeelte Gieten De Punt.

Woensdag 2 november is er een gordelcontrole in Emmen.

Donderdag 3 november staat de radarauto op de Burg. Legroweg in Eelde en op de N 386 tussen Peize en De Groeve.

Boetegeld = Sneu Geld

Voorkom dat u moet betalen.

Vragen over verkeerssituaties, inrichtingseisen, kentekens, verlichting, boetes enz. enz. Klik op www.verkeershandhaving.nl

.