Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


27 oktober 2005


Apeldoorn - Diefstal velgen

In de nacht van dinsdag op woensdag (25/26-10) werden er twaalf velgen van het automerk Audi ontvreemd vanaf auto's op een afgesloten opslagterrein aan het Kanaal Zuid. De auto's werden vervolgens op blokken gezet. De daders kwamen op het terrein door een gat in de omheining te maken. Vier van de velgen werden op woensdagmorgen teruggevonden langs spoorlijn aan de Kayersdijk.


Apeldoorn - Man gedraagt zich bedreigend

De politie heeft op donderdag (27-10) om 06.45 uur een 51-jarige man uit Wilp aangehouden voor bedreiging. De man is het niet eens met de nieuwbouw van de belastingdienst en had zich op woensdag (26-10) ook al vervelend en bedreigend gedragen tegenover een aantal mensen. Toen hij op donderdagmorgen wéér verscheen werd de politie gewaarschuwd. Ondanks verzoeken van de politie weigerde hij te vertrekken waarna hij werd aangehouden.


Apeldoorn - Hennepkwekerij opgerold

De politie heeft op woensdag (27-10) een hennepkwekerij opgerold aan de Tannhauserstraat. In de woning werden ca 300 hennepplanten aangetroffen en de benodigde apparatuur. Alle goederen werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt en de bewoners van het pand, een 25-jarige man en een 19-jarige vrouw, kregen een proces-verbaal.

Apeldoorn - Fietsster raakt gewond
Een 51-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte woensdagmorgen (26-10) rond 07.45 uur gewond bij een aanrijding. De vrouw wilde vanaf de Reigersweg de Arnhemseweg oversteken. Zij gaf daarbij geen voorrang aan een 43-jarige motorrijder uit Zelhem. De vrouw had diverse verwondingen, maar kon na onderzoek van ambulancepersoneel gewoon naar huis. De motorrijder bleef ongedeerd.


Apeldoorn - Drie auto's betrokken bij aanrijding

Op de Lange Amerikaweg vond woensdagmorgen (26-10) rond 09.45 uur een aanrijding plaats, waarbij drie auto's betrokken waren. Een 49-jarige automobilist uit Apeldoorn gaf op de kruising kanaal Zuid / Lange Amerikaweg geen voorrang aan een 90-jarige automobilist uit Apeldoorn. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de auto van de 90-jarige man om zijn as draaide en op de linkerweghelft terecht kwam. Hier botste de man tegen de auto van een 45-jarige man uit Kortenhoef. De 90-jarige bestuurder had last van zijn borst en werd door ambulancepersoneel behandeld en daarna naar huis gebracht. De andere bestuurders bleven ongedeerd.


Apeldoorn - Zonder helm

Agenten hebben woensdagavond (26-10) een 18-jarige Apeldoorner bekeurd. De jongeman reed op de bromfiets over de Hoofdstraat en droeg daarbij geen helm. Tevens was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Hij kreeg drie bekeuringen, te weten voor niet dragen helm, niet in bezit bromfietscertificaat en rijden in voetgangersgebied. Zijn 20-jarige passagier uit Apeldoorn had ook geen helm op en kreeg hiervoor een boete. Bij het uitschrijven van de bekeuringen bekende de 18-jarige spontaan dat hij had gedronken. Hij blies 1,0 prom. Ook hiervoor kreeg hij een boete. De bromfiets staat gestald bij het politiebureau en kan terug naar de eigenaar als een geldig certificaat getoond kan worden.


Apeldoorn - Agenten houden veelpleger aan

Agenten hebben dinsdagmiddag (25/10) een 39-jarige veelpleger uit Apeldoorn aangehouden. De man was in het bezit van een gestolen fiets. Hij bekende de fiets maandagmorgen te hebben weggenomen uit het centrum. Hij werd in verband met het onderzoek ingesloten en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaresse van de fiets. Het gaat namelijk om een blauwe Raleigh damesfiets met 21 versnellingen.


Loenen - Diefstal uit woning

Uit een woning aan de Zilvensebroekweg werden, vermoedelijk woensdagmorgen (26/10), verscheidene goederen weggenomen. Weggenomen werden onder andere een tv, een videorecorder, een kachel, camera's, een satellietontvanger, een lap-top en een printer weggenomen. De bewoners hadden de voordeur niet afgesloten en men kon door het zogenaamde hengelen binnenkomen. Gezien de hoeveelheid gestolen spullen zouden mensen de dieven met de buit hebben moeten zien slepen. De politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - Inbraak in supermarkt

In een supermarkt aan de Koning Lodewijklaan werd afgelopen nacht (26/27-10) ingebroken. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werd een hoeveelheid rookwaren, sigaren en sigaretten en scheefmesjes weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Apeldoorn - Fietsverlichting niet in orde

De politie heeft 12 fietsers bekeurd omdat de fietsverlichting niet in orde was. De controle werd gehouden op woensdagmorgen (26-10) gehouden op de Koninginnelaan, Anklaarseweg en de Boerhaavestraat. De controles worden in de komende (donkere) periode zeker herhaald.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --