Gemeente Zevenaar


Gladheidbestrijdingsplan

Ter bestrijding van de gladheid in de winterperiode heeft het gemeentebestuur het gladheidbestrijdingsplan 2005-2006 vastgesteld. Dit plan beschrijft op welke wijze de gladheid in de gemeente Zevenaar wordt bestreden. Het gladheidseizoen loopt van 17 oktober 2005 tot 14 april 2006

De bestrijding van de gladheid vindt plaats vanaf de gemeentewerf aan de Prof. Aalbersestraat 5.Er wordt gereden op basis van vaste routes.

De Provincie Gelderland beschikt over een uitgebreid meetnet waar de te verwachten gladheid wordt vastgesteld. De provincie waarschuwt de dienstdoende opzichter van de Gemeente Zevenaar en deze geeft het sein dat er gestrooid gaat worden.

De gemeente Zevenaar werkt met natzoutstrooiers.Er wordt gestrooid op de doorgaande wegen, veel bereden wegen, fietspaden en bij projecten met een openbare publieksfunctiefunctie (politiebureau, centrale huisartsenpost, brandweer, ziekenhuis, scholen en gemeentehuis) op basis van een vaste route. De routes zijn dan al voor een groot deel gereden op het moment dat het verkeer op gang komt. Bij sneeuw en ijzel is dit niet altijd mogelijk. Dan worden eerst de doorgaande wegen en belangrijke fietspaden gedaan.

Voor de bestrijding worden 4 voertuigen ingezet (2 vrachtwagens en 2 tractoren). Bij normale gladheid zijn de wagens binnen ongeveer drie uur weer op de gemeentewerf terug.

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geen verplichting opgenomen voor burgers tot het sneeuwvrij houden en bestrijden van gladheid op trottoirs en voetpaden. Het gemeentebestuur doet een dringend beroep op de burgers om de tegelpaden voor of naast de woning zelf schoon te maken. Op de gemeentewerf aan de Prof. Aalbersestraat wordt tijdens de openingstijden strooizout beschikbaar gesteld.

Ter inzage.

Voor belangstellenden ligt het gladheidbestrijdingplan 2005-2006 ter inzage bij de balie van de sector Ruimte. Daar ligt ook een plattegrond waarop aangegeven staat welke straten en wegen gestrooid worden.

Klachten en opmerkingen
Klachten over de gladheidbestrijding kunnen telefonisch gemeld worden bij het Service- en Meldpunt, 0316- 595555.