Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam



Tegengaan sluipverkeer via Henriëtte Roland Holststraat

De maatregel houdt in dat het rijgedeelte van de brug tussen de Frans Bastiaansestraat én de Burgemeester Eliasstraat/Louis Couperusstraat wordt versmald tot fietspad en wordt afgesloten voor alle motorvoertuigen. Het doel is de leefbaarheid en de verkeersveiligheid van de buurt vergroten.

De maatregel om verblijfsgebieden te ontlasten van doorgaand verkeer en daarmee veiliger te maken past in het Verkeer- en Vervoersplan van het stadsdeel. Door meer eisen te stellen aan leefbaarheid en verkeersveiligheid kan het aantal verkeersongelukken afnemen. De afsluiting van de brug bij de Frans Bastiaansestraat voorkomt dat doorgaand verkeer gebruik maakt van woonbuurten en maakt de buurt dus veiliger.

Planning
Het stadsdeel wil de werkzaamheden tegelijk met het groot onderhoud aan de Louis Couperusstraat en de Burgemeester Eliasstraat uitvoeren. Naar verwachting vindt dit in de tweede helft van volgend jaar plaats.

Reactie
Voordat een besluit hierover wordt voorbereid, kunt u al uw mening over dit voorstel geven. Heeft u vragen, reacties, bezwaren of suggesties op het voorstel, dan kunt u tot 15 november 2005 reageren bij onderstaande contactpersoon. Dit kan mondeling, schriftelijk op per e-mail.