2e persbericht van donderdag 27 oktober 2005

Eindhoven 27-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie controleert fietsen van scholieren

De politie heeft donderdagmorgen een controle uitgevoerd bij een school voor het middelbaar onderwijs in het stadsdeel Gestel. Er werd gecontroleerd of de fietsen van de leerlingen als gestolen te boek stonden Dit bleek bij zeven fietsen het geval te zijn. De fietsen zijn in beslag genomen. De leerlingen die een gestolen fiets bij zich hadden zijn in de loop van de middag door de politie gehoord. Uit verklaringen bleek dat de fietsen gekocht waren op vrije markten, vlooienmarkten en via internet. Er wordt tegen de verdachten proces-verbaal opgemaakt ter zake heling.

De politie controleert al sinds begin 2005 het fietsenbestand van leerlingen bij de scholen in Stratum en Gestel.

Helmond: Drugsdealer met klanten opgepakt

Donderdag rond 10.15 uur is op de Marktstraat een 31-jarige man uit Weert aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij een harddrugshandel. Rechercheurs van de Gezamenlijke Recherche vonden in de kleding van de man veertig bolletjes met heroïne en vijf bolletjes cocaïne. Verder had hij geld en twee gsms bij zich. De drugs, het geld en de gsms zijn in beslaggenomen. De politie heeft ook twee klanten van de man in de kraag gevat. Het betreffen een 35-jarige en een 26-jarige Helmonder. Een van hen had twee bolletjes heroïne bij zich. De ander slikte nog juist voor zijn arrestatie een bolletje in. De twee zijn op het politiebureau verhoord. Daar is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De dealer is de cel ingegaan en hij wordt naar verwacht morgen voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Son: Hennepkwekerijen opgerold; woningbouwvereniging zegt huur op

De politie heeft donderdagmorgen twee hennepkwekerijen ontmanteld die waren ondergebracht in de schuren van woningen aan het Eemshof in Son. In één schuur stonden 240 hennepplanten terwijl in de andere schuur 367 planten waren ondergebracht. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf heeft de meters verwijderd en plaatst een nieuwe meter na betaling van een boete. De twee verdachten, een 39-jarige man en een 30-jarige vrouw beiden afkomstig uit Son zijn aan hun aanhouding op het politiebureau verhoord. Daar is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De woningbouwvereniging die geen illegale hennepteelt accepteert, zegt bij de twee verdachten de huur op.

Milheeze: Auto rijdt tegen woning

Donderdagmorgen rond 9.00 uur is een 45-jarige vrouw uit Milheeze met haar auto tegen een woning aan het Hof gereden. De vrouw stond met de auto voor de kruising Klooster en Hof. Ze werd vermoedelijk getroffen door een epileptische aanval. Haar auto reed daarbij rechtdoor en kwam tegen de woning tot stilstand. De woning liep flinke schade op.

Nuenen: Dekbedovertrekken en ondergoed gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Gulberg in Nuenen. Bij het bedrijf werd een ruit ingegooid. De dieven hebben een nog onbekende hoeveelheid dekbedovertrekken en ondergoed gestolen.

Nuenen: Frisdranken uit kantine gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een sportkantine aan de Sportlaan. Er werd een ruit vernield om binnen te komen. Binnen werd van een vitrine een glazen deur ingeslagen. Er is een nog onbekende hoeveelheid frisdrank gestolen.