Ministerie van Defensie


---


---

Foto: De Antonov is het grootste vliegtuig ter wereld. (Hennie Keeris)

Legertenten op weg naar Pakistan

27-10-2005 16:19:00

De vijfhonderd tenten die Nederland geschonken heeft aan de slachtoffers van de aardbevingsramp zijn vandaag (27 oktober) vanaf de vliegbasis Eindhoven naar Pakistan vertrokken. Ze worden daar naartoe gebracht door het grootste vliegtuig ter wereld; een Antonov An-225. De naam van dit toestel luidt heel toepasselijk Mryia, oftewel droom.

Op dit moment zit men in het rampgebied dringend verlegen om aan extra schuilplaatsen. Die moeten de talloze daklozen in de bergen van Noord-Pakistan bereiken voordat de strenge winter invalt. De boogtenten, afkomstig van het Ministerie van Defensie, zijn makkelijk op te zetten en kunnen ieder tien personen herbergen.

Het transport van deze zending hulpgoederen per vliegtuig wordt uit het ontwikkelingsbudget van het Ministerie van Buitenlandse Zaken betaald. Met deze zending geeft Nederland extra steun aan de voortgezette hulpoperatie in Pakistan. (Fotos: Hennie Keeris) Foto: Vorkheftrucks rijden af en aan. (Hennie Keeris) Foto: Mevrouw Kehkestan Azhar, politiek adviseur van de Pakistaanse ambassade, kwam kijken hoe de hulpgoederen werden geladen. (Hennie Keeris)