Staatshoofd zoekt land

Museon


Het Museon in Den Haag biedt bestuurders en planologen van 9 jaar en ouder de mogelijkheid een eigen land in te richten. Altijd al eens staatshoofd willen zijn? Dat kan nu via www.jouwwereldmijnwereld.nl. Op deze website is het mogelijk een eigen land te tekenen, landschappen aan te brengen, inwoners, dieren en planten toe te voegen en bijvoorbeeld vervoersmiddelen en bebouwing te kiezen. De bedoeling is dat hierdoor zowel realistische als surrealistische landen ontstaan, die als vertrekpunt dienen voor interessante en educatieve gespreksonderwerpen. IJsberen in de woestijn, Neanderthalers die in wolkenkrabbers wonen, een waterval op de grasvlakte: het is allemaal mogelijk op deze educatieve en vooral heel leuke website.

Nieuwe permanente expositie 'Jouw Wereld, Mijn Wereld'
De website is een initiatief van het Museon en markeert de opening op 14 december aanstaande van de nieuwe permanente tentoonstelling 'Jouw Wereld, Mijn Wereld'. Deze expositie toont de ontstaansgeschiedenis van het menselijk leven op aarde. Bijzondere voorwerpen op het terrein van geologie, biologie en klimaat, geschiedenis, wetenschap en techniek alsmede volkenkunde, laten onderlinge verbanden zien en stellen de bezoeker voor onverwachte invalshoeken. Interactieve opstellingen, met onder andere dinosauriërs, menselijke skeletten, zonne-energie, religies en
kookgeheimen, verbazen en vermaken.

Wedstrijd
Kinderen uit het primair en voortgezet onderwijs worden met hun klas uitgenodigd op de website www.jouwwereldmijnwereld.nl deel te nemen aan een wedstrijd waarbij zij worden uitgedaagd de grootste wereld of het meest originele land te maken. De hoofdprijswinnaars worden met hun land of wereld in de permanente tentoonstelling opgenomen. De website is vanaf vandaag te bezoeken; het is mogelijk aan de wedstrijd deel te nemen tot 29 november 2005.

Eigen Mediawereld voor de pers
Voor de pers is een aparte Mediawereld gecreëerd, waar journalisten en redacteuren zelf hun eigen land kunnen bouwen en dat kunnen vergelijken met die van hun collega's. De verwachting is dat veel persmensen actief worden in de Mediawereld en veel e-cards zullen gaan versturen. Het sleutelwoord dat nodig is om toegang tot de Mediawereld te krijgen is golopato.

Samenwerking
De website www.jouwwereldmijnwereld.nl is een initiatief van het Museon, in samenwerking met Z@pp en Delta Lloyd Groep.

Voorzieningen
Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.

Openingstijden
Het Museon is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (alle regio's) is het Museon ook op maandag geopend. 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Museon gesloten.

Toegangsprijzen
Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: 3,- / volwassenen: 6,- / 65+ Pashouders: 5,50
Museumkaart geldig. Groepskorting voor groepen van meer dan 20 personen mogelijk.

Museon
Stadhouderslaan 37
Den Haag
t. 070-3381338
e. info@museon.nl
www.museon.nl