Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van donderdag 27 november 2005

Na herhaalde overlast:
Gemeente verwijdert JOP Meerssen-west

Op woensdag 26 november 2005 heeft de gemeente Meerssen de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) aan de Burgemeester Kisselsstraat in Meerssen-west verwijderd. De laatste maanden is er herhaaldelijk overlast ontstaan. Er werden geregeld grote hoeveelheden rommel achtergelaten. De straatverlichting bij de JOP werd diverse malen vernield. Nadat onlangs geconstateerd werd dat de JOP beklad was met allerlei leuzen en diverse boompjes van behoorlijke omvang in de buurt van de JOP uit de grond waren getrokken of vernield, heeft de gemeente in overleg met politie en jongerenwerk helaas moeten besluiten de JOP te verwijderen. De gemeente heeft aangifte gedaan van vernieling. Toekomst
De JOP is inmiddels opgeslagen in de loods van Openbare Werken. Mocht er in de toekomst vraag naar zijn, dan kan de JOP in overleg met de jeugd en de buurt eventueel op een andere plek in Meerssen worden gebruikt.

Eerder overlast
Vorig jaar ontstond ook overlast door achtergelaten afval, vuurtje stoken in de JOP etc. De gemeente is toen in gesprek gegaan met de jeugd en buurtbewoners en heeft de jeugd nog een kans te geven. De jongeren kregen echter wel een waarschuwing dat bij de volgende overtreding de JOP verwijderd zou worden.

JOP Meerssen-west
De Jongeren Ontmoetingsplek aan de Burgemeester Kisselsstraat is totstandgekomen in goed overleg tussen gemeente, jongeren en buurtbewoners. De stalen constructie in de vorm van een voetbal werd in oktober 2003 officieel geopend. De JOP is voorzien van een haak, zodat hij verplaatst of verwijderd kan worden in geval van (aanhoudende) overlast.