Dienstenbond CNV

Toch nog principe akkoord CAO GD 2005
27-10-2005

Tot nu toe is er nog steeds geen nieuwe CAO 2005 voor de medewerkers van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD). Dat is voor niemand plezierig, omdat nu al bijna een jaar onduidelijkheid bestaat over de verschillende arbeidsvoorwaarden en er ook nog geen loonsverhoging is uitbetaald.

Op 16 september heeft CNV Dienstenbond een brief naar de leden gestuurd met de vraag hoe we uit deze impasse kunnen komen. Een overgrote meerderheid van de leden heeft aangegeven dat we verder kunnen onderhandelen over (kleine) aanpassingen in het pakket arbeidsvoorwaarden. De inhoud van de Regeling opvang sociale gevolgen wordt niet gewijzigd omdat dat voor de directie van de GD onbespreekbaar is.

Op 26 september hebben vakbonden en directie van de GD rond de tafel gezeten en we zijn tot een hernieuwd akkoord gekomen. De belangrijkste verbeteringen zijn in vogelvlucht:


1. De structurele salarisverhoging van 1% per 1 mei 2005 is gewijzigd in 1,25% per 1 januari 2005. Dat is zowel een hoger percentage als een eerder moment van uitbetaling en daardoor een behoorlijke verbetering.


2. De tekst van de Regeling opvang sociale gevolgen is daar waar nodig verduidelijkt. Er zijn geen inhoudelijke verbeteringen aangebracht.


3. De toeslag voor het werken op de zaterdagmorgen is verhoogd van 20% naar 25%. Bovendien is afgesproken dat reeds betaalde verhogingen (toeslagen) over 2005 niet worden verrekend. U houdt dus wat u reeds ontvangen hebt.


4. Er is een regeling getroffen voor de medewerkers die in Beekbergen werken.

Gelet op deze verbeteringen, leg ik het bereikte resultaat bij u neer als een principe akkoord. Ik adviseer u dan ook om in te stemmen met het bereikte akkoord. U kunt uw stem uitbrengen tot maandag 7 november 12.00 uur.

Indien u vragen of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan telefonisch (055 577 26 40) of per mail; w.burggraaf@cnvdibo.nl