Zorgverzekeraars Nederland


Utrecht, 27 oktober 2005

Actieplan overgewicht overhandigd aan minister Hoogervorst

De tien maatschappelijke partners van het Convenant overgewicht hebben gezamenlijk een actieplan ontwikkeld met een heldere ambitie en aanpak. Door eenduidige communicatie en het uitrollen van acties over heel Nederland, worden Nederlanders bewust gemaakt van het belang van een gezonde balans tussen eten en bewegen. Daarbij streven de partners in het Convenant naar synergie in de samenwerking onderling waardoor de activiteiten elkaar versterken..

Voor het eerst is in Nederland een samenwerking tot stand gekomen om een gezondheidsprobleem op deze schaal gezamenlijk aan te pakken. Op 27 oktober heeft Paul Rosenmöller namens de tien maatschappelijke partners het actieplan 'Energie in Balans' aangeboden aan minister Hoogervorst (minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Nooit eerder zijn tien maatschappelijke organisaties die gezamenlijk een grote achterban vertegenwoordigen tot een concreet actieplan gekomen om het overgewicht probleem in Nederland aan te pakken.

Het actieplan Energie in balans is een nieuwe stap vooruit in de brede maatschappelijke aanpak van overgewicht. Het convenant is een plek waar acties bij elkaar komen en neemt daarmee een spilfunctie in bij de aanpak van overgewicht. De Stuurgroep van het Convenant overgewicht heeft zich gecommitteerd aan de inhoud van het actieplan en zal zorgdragen voor de uitvoering van de activiteiten. Ook zal de Stuurgroep zorg dragen dat er nieuwe acties en nieuwe bondgenoten bij komen.

Voor meer informatie, het actieplan 'Energiein Balans' en concrete projecten zie: www.convenantovergewicht.nl