Gemeente Bennebroek


Persbericht Persbericht

Persbericht

Laatst gewijzigd 10/27/2005 16:45 Auteur

Van Leeuwen nieuwe burgemeester van Bennebroek

De heer J.F.C. van Leeuwen (51) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Bennebroek. Hij volgt per 1 november 2005 mevrouw T. van der Stroom-van Ewijk op. De fractievoorzitters van de gemeenteraad stemden unaniem in met zijn benoeming.

Waarnemend burgemeester Van der Stroom legt haar functie neer omdat haar bestuurlijke integriteit in het geding dreigt te komen. Het college van B&W onderzoekt momenteel of Bennebroek als regiegemeente haar zelfstandigheid kan behouden. Een tussenrapportage wees eind vorige week uit dat alle onderzochte varianten nagenoeg onhaalbaar of onwenselijk zijn. Niettemin verzocht de gemeenteraad om op collegeniveau nadere en verdergaande besprekingen te voeren met Heemstede en Bloemendaal. Van der Stroom is tevens burgemeester van Heemstede, hetgeen haar positie in Bennebroek aanzienlijk zou bemoeilijken.

De gemeenteraad ziet in Van Leeuwen de aangewezen persoon om het onderzoek naar de haalbaarheid van het regiemodel verder in goede banen te leiden. De eindrapportage verschijnt in december, waarna de gemeenteraad een uitspraak zal doen over de toekomst van Bennebroek.

Van Leeuwen wordt de derde burgemeester van Bennebroek in zeven maanden tijd. Van der Stroom volgde op 8 april mevrouw A.E. Koningsveld-den Ouden op, in wie de gemeenteraad zijn vertrouwen op 24 februari opzegde.

Van Leeuwen was van april 2002 tot juli 2005 wethouder in Zandvoort.

© 2004 Gemeente Bennebroek - All Rights Reserved - Privacy Policy