Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 27 oktober

BERGEN OP ZOOM, 27 oktober 2005

Politie vindt hennepkwekerij na brandmeldin

OUDENBOSCH: De politie kreeg op donderdag 27 oktober melding van een mogelijke brand aan de Ankerstraat. Buurtbewoners hoorden een knal en roken hierna een brandlucht. De politie werd gealarmeerd en ging ter plaatse. De politie controleerde de woning waar de brandlucht vandaan kwam. In de woning bleken drie vertrekken ingericht te zijn als hennepkwekerij. Eén van de transformatoren die gebruikt werd in de kwekerij was oververhit geraakt. Hierdoor begon een houten balk, waarop de transformator stond, in brand geraakt. Op het moment dat de politie de woning controleerde was de brand gedoofd en smeulde de balk na. De politie hield in de woning vier mannen aan. Het gaat om een 42-jarige en een 27-jarige man uit Roosendaal en een 37-jarige en 19-jarige man uit Oudenbosch. De mannen zijn verhoord en ingesloten. De politie heeft de stroomtoevoer naar de hennepkwekerij afgesloten en de woning veilig achtergelaten. De kwekerij zal later geruimd worden.

Politie houdt vier minderjarigen aan voor openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: Op woensdag 26 oktober omstreeks 16.00 uur fietste een 13-jarige jongen in Roosendaal over de Bovendonk, toen hij werd tegengehouden door een groep jongens. De jongens begonnen hem zonder aanleiding te schoppen en te slaan. Op dat moment kwam er een politieman in burger voorbij lopen. Deze heeft de vier belagers aangehouden. Het gaat om vier 13-jarige jongens uit Roosendaal. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld. De politie beraadt zich over de straf die de jongens zullen krijgen.

Politie houdt man aan na vondst 10 kilo hennep

MOERSTRATEN: De politie kreeg op woensdag 26 oktober melding van een mogelijke wietkwekerij aan De Wever. De politie besloot de woning s middags te doorzoeken. Hierbij werd geen wietkwekerij, maar wel ruim 10 kilo hennep aangetroffen. Ook was er een geldbedrag van enkele duizenden euros in de woning aanwezig. Het geld en de hennep zijn in beslag genomen. De 39-jarige bewoner van het pand is aangehouden en in verzekering gesteld.

Meisje raakt gewond bij poging tot beroving

ROOSENDAAL: Op woensdag 26 oktober omstreeks 17.15 uur fietste een 16-jarige meisje uit Roosendaal over de Koraaldijk. Plotseling merkte ze dat er iemand achter haar aan rende. Ze keek om en zag een vrouw achter haar rennen. De vrouw kwam vanuit de richting van het Dijkcentrum. Ze trapte het meisje van haar fiets, mishandelde haar door middel van slaan en schoppen en eiste geld. Toen de vrouw geen geld kreeg, is ze weggerend. Het meisje hield aan de mishandeling lichte verwondingen over. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Politie onderzoekt woninginbraken

ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdagavond 26 oktober melding van een inbraak aan de Egbertdonk. Onbekenden forceerden een raam op de eerste verdieping van de woning en doorzocht verschillende vertrekken in de woning. Voor zover bekend is er niets ontvreemd. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerden en stelt een sporenonderzoek in.

ROOSENDAAL: Tussen dinsdagmiddag 25 oktober en woensdagavond 26 oktober is er ingebroken in een woning aan de Rodenbachlaan. De daders forceerden een raam aan de achterkant van het pand en doorzochten de woning. Wat er is weggenomen is niet bekend. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

ROOSENDAAL: Tussen dinsdagmiddag 25 oktober en woensdag 26 oktober even na middernacht is er ingebroken in een woning aan de Gezellelaan. Via een plat dak kwamen de inbrekers bij de eerste verdieping en braken hier een raam open. Wat er is ontvreemd is niet bekend. De politie heeft aangifte van de bewoner opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Tussen zondag 23 oktober en dinsdag 25 oktober heeft men geprobeerd in te breken in een bedrijfspand aan de Gezellelaan. De daders probeerden het slot van een toegangsdeur te forceren. De politie heeft aangifte opgenomen van poging tot inbraak.

Politie neemt aangifte op van bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: De politie kreeg op donderdag 27 oktober even na middernacht melding van een inbraak in een bedrijf aan de Bosstraat. De daders vernielden een raam van het pand. Voor zover bekend zijn er vijf computerbeeldschermen weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Politie neemt aangifte op van diefstal parkieten

ROOSENDAAL: In de nacht van woensdag 26 oktober op donderdag 27 oktober is er ingebroken in een volière in de voortuin van een woning die gelegen is aan de Lucas van Leydenstraat. Onbekenden braken de volière open en namen acht grote parkieten weg. Het gaat om twee rode rosselas, twee blauw/gele halsbandparkieten, twee groen/rode koningsparkieten en twee geel/blauw/rode prachtrosselas. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Politie neemt aangifte op van inbraak in winkel

ROOSENDAAL: Tussen woensdagavond 26 oktober en donderdagochtend 27 oktober is er ingebroken in een winkel aan de Raadhuisstraat. De daders braken het slot van de voordeur open. Er is onder andere een LCD-monitor en muntgeld gestolen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Politie bekeurd tijdens verkeerscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 26 oktober een verkeerscontrole op verschillende plaatsen in de genoemde plaats. Er zijn in totaal 26 bekeuringen uitgeschreven. 18 bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, 3 bestuurders zijn beboet voor het niet stoppen voor rood licht, 1 automobilist had geen geldige APK-keuring, 2 bromfietsers kregen een boete voor rijden zonder brommercertificaat, 1 automobilist voerde mistlicht en is bekeurd en 1 bestuurder reed in strijd met de verplichte rijrichting.

Auteur: Inge Rijgersberg