Gemeente Doetinchem

Voorlichting winkeldiefstal en meer politie-inzet voor binnenstad


- 27 oktober 2005-
Politie en gemeente Doetinchem gaan gezamenlijk bijeenkomsten organiseren waarin winkeliers worden geïnformeerd over het voorkomen van winkeldiefstallen en criminaliteit. Daarnaast zegde burgemeester Horselenberg deze week reeds toe dat het toezicht door de politie in de binnenstad wordt geïntensiveerd.

De maatregelen vloeien voort uit overleg tussen winkeliers, de politie en de gemeente. Naast de bovengenoemde maatregelen onderstrepen alle partijen het belang van gezamenlijk optrekken om zo het algemeen belang van Doetinchem als aantrekkelijke winkelstad te behouden.

Het gesprek volgde op een brief aan het college van burgemeester en wethouders, waarin een aantal winkeliers hun bezorgheid uitten over de veiligheid in de binnenstad van Doetinchem. Hoewel alle aanwezigen Doetinchem ervaren als een prima winkelstad, hebben de winkeliers wel zorgen over verschillende ontwikkelingen. Zo is gesproken over groepen die rondhangen in het centrum waardoor de onveiligheidsgevoelens zijn toegenomen. De geplande drankruimte en de extra surveillance worden daarvoor als goede oplossingen gezien. Ook is er vanuit de winkeliers aangegeven dat er behoefte is aan preventietips als het gaat om het voorkomen van winkeldiefstal en criminaliteit. De komende maanden zal hieraan invulling worden gegeven.