Politie zoekt naar brandstichters

Roelofarendsveen/Oude Wetering 27-10-2005 - De politie doet onderzoek naar een reeks van brandstichtingen.

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 oktober ontstonden branden in twee schuurtjes aan de Roelofsstraat, een vuilcontainer in een tuin van een woning aan de Vlet en was een dekzeil over een aan de Boeier geparkeerde auto beschadigd door vuur. De brandweer kon erger voorkomen.

Eerdere branden De branden passen in het beeld van 16 brandjes die eerder dit jaar plaatsvonden. In januari, maart, april en juni werden deze gesticht aan het Pastoor Onelplein, Populierenstraat, Van der Bijlstraat, Speenkruid, Boeier, Praam, Watergang en de Grundel. In alle gevallen ging het om schuurtjes of vuilcontainers.

Ook in 2004 vonden gelijke branden plaats in de Burgemeesterswijk van Oude Wetering. Onderzoeken door de politie hebben tot op heden nog geen resultaat opgeleverd.

Weet u meer? De politie zet haar onderzoek voort en hoopt daarbij op informatie van inwoners. Iedere informatie dat kan bijdragen tot de aanhouding van de brandstichters is dan ook welkom. Men kan bellen met de politie in Roelofarendsveen via 0900-8844 maar ook met MeldMisdaadAnoniem 0800-7000. De politie zal extra attent zijn tijdens hun surveillances.