Provincie Noord-Holland

27-10-2005

Onderwerp

J.F.C. van Leeuwen waarnemend burgemeester gemeente Bennebroek

Raymond Fillet

De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, de heer mr. H.C.J.L. Borghouts, heeft in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad de heer J.F.C. van Leeuwen benoemd tot waarnemend burgemeester van Bennebroek.

De huidige waarnemend burgemeester, mevrouw T. van der Stroom-van Ewijk bekleedt vanaf 8 april 2005 deze functie en zal per 1 november 2005 het waarnemend burgemeesterschap van Bennebroek neerleggen.

De gemeente Bennebroek heeft een onderzoek verricht gericht op de bestuurlijke toekomst van de gemeente.
Het is nu nog niet duidelijk of Bennebroek een regiegemeente wordt. Dat is de voorlopige uitkomst van de bespreking van het B&W onderzoek naar de haalbaarheid van het regiemodel. Voordat het college in december met zijn eindrapportage komt, wil de gemeenteraad namelijk verdergaand onderzocht hebben in welke mate een substantiële samenwerking met Bloemendaal en Heemstede gezamenlijk bespreekbaar is en zo ja - of dit voor de komende tijd voldoende oplossingen kan bieden voor de zelfstandigheid van Bennebroek.

Omdat het verzoek tot zon nader onderzoek in eerste instantie door de drie colleges besproken zal worden, heeft mevrouw Van der Stroom die tevens burgemeester van Heemstede is, uit oogpunt van bestuurlijke integriteit besloten om per 1 november a.s. het waarnemend burgemeesterschap van Bennebroek neer te leggen.

De heer J.F.C. van Leeuwen is bereid gevonden het waarnemend burgemeesterschap van Bennebroek op zich te nemen. De heer Van Leeuwen was van april 2002 tot juli 2005 wethouder van Zandvoort.

Hij is lid van D66 en 51 jaar.

De heer Van Leeuwen treedt per 1 november a.s. in functie.