27 oktober 2005
ZEEL ANDNET TEKENT MILJOENENCONTRACT MET PRIORITY TELECOM Kamperland / Schiphol-Rijk ZeelandNet en Priority Telecom (Euronext Amsterdam: PRIOR) maken vandaag bekend dat zij een miljoenencontract hebben afgesloten voor de levering van geïntegreerde spraakdiensten. Door dit contract kan ZeelandNet haar klanten in de provincie Zeeland telefoniediensten voor consumenten aanbieden. Priority Telecom biedt totaaloplossingen op telecommunicatiegebied aan zakelijke klanten en heeft een toonaangevende positie in de VoIP (voice over IP) markt. Door de Voice Interconnect diensten die Priority Telecom onder dit contract aan ZeelandNet aanbiedt, kan ZeelandNet een volledige MSO (Multiple Services Operator) worden, door naast kabeltelevisie en breedbandinternet ook telefoniediensten voor particulieren aan te bieden. De testfase is reeds met succes afgerond. De commerciële introductie zal in het zuidelijke deel van het servicegebied van ZeelandNet van start gaan. De telefoniediensten zullen per regio uitgerold worden en vanaf het eerste kwartaal van 2006 aan vrijwel alle 150.000 DELTA kabeltelevisieklanten en 70.000 internetklanten van ZeelandNet aangeboden worden. Priority Telecom biedt ter ondersteuning van de commerciële introductie een volledig pakket geïntegreerde diensten, van de telecominfrastructuur, spraaktechniek-diensten en switchplatform- functionaliteit, tot nummerportabiliteit en spraak interconnect management. Priority Telecom zal in het vierde kwartaal van 2005 meewerken aan een grondige en gedetailleerde operationele testfase om alle aspecten van de geïntegreerde diensten uitvoerig te testen voor de commerciële lancering. Beide partijen gaan nauw met elkaar samenwerken om een naadloze procesintegratie te bewerkstelligen, zodat hoogwaardige telefoniediensten kunnen worden aangeboden. "Dit contract is belangrijk voor zowel Priority Telecom als ZeelandNet. Het geeft duidelijk de kracht aan van Priority Telecom op het gebied van netwerktechniek, infrastructuurdiensten en telefoniebeheer. Deze geïntegreerde oplossing biedt sterke aanbieders van consumentendiensten zoals ZeelandNet een rendabele, flexibele en beproefde Voice over IP- oplossing, die wordt ondersteund door de expertise en ervaring die onze organisatie over een aantal jaren heeft opgebouwd", aldus Gina van der Werf, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Priority Telecom.
Frans Menting, Directeur ZeelandNet, gaf aan: Deze samenwerking bevestigt onze doelstelling om, via IP-diensten, in de behoeften van onze klanten te voorzien. Wij bieden hen optimale
---

kwaliteit middels volwaardige Voice over IP-diensten tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Deze propositie versterkt onze positie als vooraanstaande leverancier van IP-diensten in de provincie Zeeland.
Over Priority Telecom N.V.
Priority Telecom, gevestigd in Amsterdam, is een faciliteitengebaseerde zakelijke aanbieder van telecommunicatiediensten die zich met name richt op haar stedelijke kernmarkten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Priority Telecom levert high-speed internettoegang, privé-datanetwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en geavanceerde spraakdiensten aan zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en stedelijke/nationale leveranciers van telecommunicatiediensten en maakt daarbij optimaal gebruik van haar ervaren lokale directe verkoopmedewerkers. Priority Telecom is een meerderheidsdochter van Liberty Global, Inc. De onderneming is genoteerd aan Euronext Amsterdam en wordt verhandeld onder het symbool PRIOR . Voor meer nieuws en informatie surft u naar www.prioritytelecom.com. Over ZeelandNet
ZeelandNet is een full-service internetprovider met ruim 70.000 internetklanten in Zuid West Nederland en zakelijke klanten in heel Nederland. Hiermee behoort ZeelandNet tot de 10 grootste internetproviders van Nederland. Als dochterbedrijf van Delta NV, leverancier van nutsvoorzieningen en eigenaar van het Zeeuwse glasvezel- en coaxnetwerk, biedt ZeelandNet zakelijke ondernemers tal van producten en diensten op het gebied van internetverbindingen, telefonie, datacommunicatie, hard- en software en automatisering. ZeelandNet richt zich met name op de regio Zeeland en aangrenzende gebieden. Naast het brede aanbod van internet-abonnementen, geeft ZeelandNet advies op gebied van telefonie, data en bedrijfscommunicatie en verzorgt de inhoud van website commercials. Tevens houdt ZeelandNet zich bezig met de ontwikkeling van applicaties die de toegankelijkheid en het gebruik van internet vergroten en veraangenamen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Priority Telecom N.V.
Citigate First Financial
Uneke Dekkers
Tel: +31 (0)20 57 54 010
ZeelandNet
Press Officier: Jaap Nelemans
Tel:+31 (0)118-883249

---


---- --